1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
30 grama kakaa
30 grama šećera
3 žlice mlijeka
25 dag maslaca
25 dag šećera
3 jaja
50 dag brašna
1,5 dcl mlijeka
Preljev:
čokolada
Postupak pripreme
Izraditi meko glatko tijesto od brašna pomiješanog sa praškom za pecivo, dodajući umućena jaja, omekšani maslac, šećer, mlijeko i rum. Sve dobro izmiješati. Masu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati dobro umiješanu masu od mlijeka, kakaa i šećera. U pouljen i pobrašnjen kalup kuglofa naizmjenično sipati žutu i tamnu masu. Peći u zagrijanoj pećnici do 30 minuta na temperaturi 180 °C.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
‹ Kuglof s orasima
najbolji recept
Slani kuglof ›
Sastojci
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica ruma
- 30 grama kakaa
- 30 grama šećera
- 3 žlice mlijeka
- 25 dag maslaca
- 25 dag šećera
- 3 jaja
- 50 dag brašna
- 1,5 dcl mlijeka
Preljev:
Postupak pripreme
Izraditi meko glatko tijesto od brašna pomiješanog sa praškom za pecivo, dodajući umućena jaja, omekšani maslac, šećer, mlijeko i rum. Sve dobro izmiješati. Masu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati dobro umiješanu masu od mlijeka, kakaa i šećera. U pouljen i pobrašnjen kalup kuglofa naizmjenično sipati žutu i tamnu masu. Peći u zagrijanoj pećnici do 30 minuta na temperaturi 180 °C.