Bijela bajadera

Autor: Moela   (palac x 49736) |moji recepti

1
30 dag šećera 8 jušnih žlica vode 15 dag mljevenih oguljenih badema 15 dag keksa (petit beurre) 15 dag maslaca Nadjev: 15 dag šećera u prahu (štaub šećer) 1 jaje 10 dag maslaca 10 dag mljevenih keksa (petit) 5 dag bijele čokolade 1 žlica slatkog vrhnja (za cokoladu) Glazura: 20 dag bijele čokolade 1 jušna žlica ulja 1 dl slatkog vrhnja 20-tak oguljenih badema Priprema: Bademe za podlogu i za kasnije posipavanje staviti u kipuću vodu, ostaviti ih 10-tak minuta i skinuti kožicu. Prosušiti ih u pećnici na vrućem zraku. Šećer staviti u vodu da prokuha. U vrući sirup umiješati mljevene bademe, kekse i maslac. Dobro promiješati kuhačom da se sastojci spoje. Smjesu ravnomjerno razmazati u kalup kojeg ste premazali maslacem. Ostaviti na hladnom da prenoći. Za nadjev rastopiti na pari čokoladu uz dodatak slatkog vrhnja. Pjenasto izmiksati šećer i jaje. Dodati omekšali maslac uz stalno miješanje. Na kraju umiješati mljevene kekse i smjesu rastopljene bijele čokolade i slatkog vrhnja. Premazati nadjev preko podloge i ponovno staviti na hlađenje dok se ne stisne. Kad je dobro ohlađeno i prilično tvrdo, izrezati na male pravokutnike. Za glazuru otopiti čokoladu na pari uz dodatak slatkog vrhnja i ulja. Ostaviti da se malo ohladi (ne previše), a potom svaki kolačić uzeti između palca i kažiprsta i umakati gornjom stranom u čokoladu. Staviti na neku podlogu koju je potrebno prekriti pek papirom. Posuti sitno sjeckanim bademima i ostaviti još neko vrijeme da se čokolada stegne.         Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Kontrast crnoj .....
Recepti - 2 - slika

Sastojci za podlogu:

  • 30 dag šećera
  • 8 jušnih žlica vode
  • 15 dag mljevenih oguljenih badema
  • 15 dag keksa (petit beurre)
  • 15 dag maslaca

Nadjev:

  • 15 dag šećera u prahu (štaub šećer)
  • 1 jaje
  • 10 dag maslaca
  • 10 dag mljevenih keksa (petit)
  • 5 dag bijele čokolade
  • 1 žlica slatkog vrhnja (za cokoladu)

Glazura:

  • 20 dag bijele čokolade
  • 1 jušna žlica ulja
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 20-tak oguljenih badema

Priprema:

Bademe za podlogu i za kasnije posipavanje staviti u kipuću vodu, ostaviti ih 10-tak minuta i skinuti kožicu. Prosušiti ih u pećnici na vrućem zraku. Šećer staviti u vodu da prokuha. U vrući sirup umiješati mljevene bademe, kekse i maslac. Dobro promiješati kuhačom da se sastojci spoje. Smjesu ravnomjerno razmazati u kalup kojeg ste premazali maslacem. Ostaviti na hladnom da prenoći.

Za nadjev rastopiti na pari čokoladu uz dodatak slatkog vrhnja. Pjenasto izmiksati šećer i jaje. Dodati omekšali maslac uz stalno miješanje. Na kraju umiješati mljevene kekse i smjesu rastopljene bijele čokolade i slatkog vrhnja. Premazati nadjev preko podloge i ponovno staviti na hlađenje dok se ne stisne. Kad je dobro ohlađeno i prilično tvrdo, izrezati na male pravokutnike.

Za glazuru otopiti čokoladu na pari uz dodatak slatkog vrhnja i ulja. Ostaviti da se malo ohladi (ne previše), a potom svaki kolačić uzeti između palca i kažiprsta i umakati gornjom stranom u čokoladu. Staviti na neku podlogu koju je potrebno prekriti pek papirom. Posuti sitno sjeckanim bademima i ostaviti još neko vrijeme da se čokolada stegne.

 

 

 

 

Prosjek: 5 (+1)
  • Vrijeme pripreme: 1 sat
  • Vaše oznake (tagovi): bajadere
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)