Prevrnuti kolač od jabuka
Jako je ukusan, a jednostavan za napravit, često ga pravim
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica mlijeka
- 5 žlica brašna i prašak za pecivo
- 5 žlica ulja
- jabuka koliko hoćete
Priprema:
U zdjelu za pećenje, izrežemo (nije bitno kako) jabuke i pospemo i sa 5 žlica sećera.
Stavimo i 10 min da se zapeku, a prije toga, umutimo jaja s šećerom, mlijekom, brašnom, prašak za pecivo i ulje.
Kad izvadimo jabuke, zaliti smjesom i vratiti da se peće. Kad je i biskvit pečen, izvaditi i malo ohladiti, okrenuti kolač naopako na odabranu podlogu.
Po želji ako hoćete, može se napravit i puding od vanilije, u koji kad se ohladi dodamo pola margarina, ja sam stavila i sjeckane žele bombone. Puding staviti preko jabuka i ostaviti da se ohladi, da bi mogli staviti šlag. Pripremiti i šlag pa premazati preko kolača.
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastie
- Sastojci: puding od vanilije / jabuke / šećer. mlijeko / prašak za pecivo