Ruska pita

recepti_bez_slike
30 dag brašna 15 dag margarina 7 dag šećera 4 žumanjka 4 bjelanjka 15 dag marmelade 20 dag šećera 20 dag oraha 1 limun Od brašna, margarina i žumanjaka napravi se prhko tijesto. Tijesto se razvalja u veličini lima za pečenje i stavi malo peći. Kad je napola pečeno, namaže se marmeladom, a gore se stavi snijeg, u koji se izmiješaju šećer, sjeckani orasi, malo soka i korice od limuna. Pita se ponovo stavi u pećnicu i peče dok ne bude svijetložuta, a zatim se izreže na male kvadrate.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Primorska pita najbolji recept Starinska pita ›
Evo još jednog vrlo vrlo starog recepta za pitu. Preporučam probati!

Sastojci za rusku pitu

  • 30 dag brašna
  • 15 dag margarina
  • 7 dag šećera
  • 4 žumanjka
  • 4 bjelanjka
  • 15 dag marmelade
  • 20 dag šećera
  • 20 dag oraha
  • 1 limun

Od brašna, margarina i žumanjaka napravi se prhko tijesto. Tijesto se razvalja u veličini lima za pečenje i stavi malo peći. Kad je napola pečeno, namaže se marmeladom, a gore se stavi snijeg, u koji se izmiješaju šećer, sjeckani orasi, malo soka i korice od limuna. Pita se ponovo stavi u pećnicu i peče dok ne bude svijetložuta, a zatim se izreže na male kvadrate.  

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)