Samoborske kremšnite

Autor: Lahorka Jelić   (palac x 28173) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
6 žutanjka 6 bjeljanjka 4 žlice šećera 4 žlice brašna 4 žlice škrobnog brašna 2 pudinga od vanilije 1/2 l mlijeka 1 l vode 2 vanilin šećera 6 žlica šećera Priprema: U žutanjke staviti 4 žl.šećera, brašno, škrobno brašno i puding i malo hladnog mlijeka da se može razmutiti. Mlijeko i vodu skuhajte sa 6 žl.šećera i ulijte masu kada zakipi. Ulupajte čvrsti snjeg, dodajte vanilij šećer i 6 žl. šećera i dodajte još kipučoj masi i dobro ručno izmješajtej. Kore ispecite, ali ih prije pečenja nabockajte sa vilicom da se nebi napuhnule. Krem masu ulijte na doljnju koru i odmah poklopte sa gornjom. Javite kako vam se sviđaju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+36)
Ovaj recept dobila sam kao orginalan od jedne žene koja je radila u slastičarni. Ne znam koliko je autentičan, ali ja radim kremšnite isključivo po ovom receptu ( iako ih ima u puno verzijama) pa ga i vama preporučijem.

 

 

Sastojci:

  • 6 žutanjka
  • 6 bjeljanjka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 4 žlice škrobnog brašna
  • 2 pudinga od vanilije
  • 1/2 l mlijeka
  • 1 l vode
  • 2 vanilin šećera
  • 6 žlica šećera

Priprema:

U žutanjke staviti 4 žl.šećera, brašno, škrobno brašno i puding i malo hladnog mlijeka da se može razmutiti. Mlijeko i vodu skuhajte sa 6 žl.šećera i ulijte masu kada zakipi. Ulupajte čvrsti snjeg, dodajte vanilij šećer i 6 žl. šećera i dodajte još kipučoj masi i dobro ručno izmješajtej. Kore ispecite, ali ih prije pečenja nabockajte sa vilicom da se nebi napuhnule. Krem masu ulijte na doljnju koru i odmah poklopte sa gornjom.

Javite kako vam se sviđaju.

Prosjek: 3.8 (+36)
Link izvora / potpis autora: Lahorka Jelić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)