Ledeni vjetar

recepti_bez_slike
Bijela kora: 9 bjelanjaka 30 dag šećera 1 žlica jabučnog octa Krema: 9 žumanjaka 4 žlice šećera 4 žlice oštrog brašna 2,5 dl mlijeka 3 vanilin šećera 1 cijeli margarin 2 mala slatka vrhnja voće : banana, kivi i jagode Priprema: Kora: Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i jabučni ocat te dobro umutiti. Peči u dobro nauljenom limu, prekriveno alu-folijom koja se isto treba nauljiti. Peći na 150 stupnjeva dok kora ne poprimi nježno žutu boju. Ohlađenu koru lagano odvojiti od alu-folije i uzdužno prerezati na tri jednaka dijela. Krema: žumanjke umutiti sa šećerom, dodati brašno, mlijeko i vanilin šećer, lagano kuhati da se zgusne. U ohlađenu kremu dodati margarin i pjenasto umutiti. Slaganje: Na dno staviti 1/3 kore, premazati kremom, na to složiti kolutiće od banana. Preliti sa 1/3 čvrstog šlaga (od vrhnja). Staviti slijedeću koru pa složiti kremu, narezane jagode i šlag, te na zadnju koru namazati kremu naslagati kolute kivija i šlag te na kraju cijeli kolač premazati ostatkom šlaga. Ledeni vjetar poslužiti dobro ohlađen. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)

Sastojci:

Bijela kora:

  • 9 bjelanjaka
  • 30 dag šećera
  • 1 žlica jabučnog octa

Krema:

  • 9 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 2,5 dl mlijeka
  • 3 vanilin šećera
  • 1 cijeli margarin
  • 2 mala slatka vrhnja
  • voće : banana, kivi i jagode

Priprema:

Kora: Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i jabučni ocat te dobro umutiti. Peči u dobro nauljenom limu, prekriveno alu-folijom koja se isto treba nauljiti. Peći na 150 stupnjeva dok kora ne poprimi nježno žutu boju. Ohlađenu koru lagano odvojiti od alu-folije i uzdužno prerezati na tri jednaka dijela. Krema: žumanjke umutiti sa šećerom, dodati brašno, mlijeko i vanilin šećer, lagano kuhati da se zgusne. U ohlađenu kremu dodati margarin i pjenasto umutiti. Slaganje: Na dno staviti 1/3 kore, premazati kremom, na to složiti kolutiće od banana. Preliti sa 1/3 čvrstog šlaga (od vrhnja). Staviti slijedeću koru pa složiti kremu, narezane jagode i šlag, te na zadnju koru namazati kremu naslagati kolute kivija i šlag te na kraju cijeli kolač premazati ostatkom šlaga. Ledeni vjetar poslužiti dobro ohlađen.

Prosjek: 1 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)