Fildžan burek

Autor: sntomic   (palac x 113040) |moji recepti

2
5-6 tankih kora za savijače 2 glavice (oko 150 g) luka (kapule) 5 kom krumpira 400 g mljevene junetine sol, papar, ulje za premazivanje: 1 jaje, 2 žlice mlijeka i 2 žlice ulja na malo ulja propirajati nasjeckanu kapulu, dodati meso, pirjati ga te na kraju posoliti i popapriti skuhati krumpir u slanoj vodi. izgnječiti ga i pomiješati s pirjanim mesom svaku koru izrezati na 6 približno jednakih dijelova (otprilike za malu šalicu dimenzija 15x15 cm) uzimati po dva kvadratića i ugurati ih u pripremljenu šalicu tako da krajevi vire vani pripremljenu šalicu sada napuniti mesnom smjesom pa rubovima zatvoriti šalicu premazujući smjesom od jaja, mlijeka i ulja pripremljeni burekčić istresti na lim obložen papirom za pečenje svaki burekčić premazati ostatkom smjese od jaja, mlijeka i ulja, posuti sezamom (ja sam dodala i čurekot) i peći u zagrijanoj pećnici  na 200°C 15 minuta i 10 minuta na 180°C)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
zanimljivi zalogajčići, ukusni, ma fenomenalni
Fildžan burek

potrebno je:

  • 5-6 tankih kora za savijače
  • 2 glavice (oko 150 g) luka (kapule)
  • 5 kom krumpira
  • 400 g mljevene junetine
  • sol, papar, ulje
  • za premazivanje: 1 jaje, 2 žlice mlijeka i 2 žlice ulja
  1. na malo ulja propirajati nasjeckanu kapulu, dodati meso, pirjati ga te na kraju posoliti i popapriti
  2. skuhati krumpir u slanoj vodi. izgnječiti ga i pomiješati s pirjanim mesom
  3. svaku koru izrezati na 6 približno jednakih dijelova (otprilike za malu šalicu dimenzija 15x15 cm) uzimati po dva kvadratića i ugurati ih u pripremljenu šalicu tako da krajevi vire vani
  4. pripremljenu šalicu sada napuniti mesnom smjesom pa rubovima zatvoriti šalicu premazujući smjesom od jaja, mlijeka i ulja
  5. pripremljeni burekčić istresti na lim obložen papirom za pečenje
  6. svaki burekčić premazati ostatkom smjese od jaja, mlijeka i ulja, posuti sezamom (ja sam dodala i čurekot) i peći u zagrijanoj pećnici  na 200°C 15 minuta i 10 minuta na 180°C)
     
Prosjek: 4.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)