Fildžan burek
zanimljivi zalogajčići, ukusni, ma fenomenalni
potrebno je:
- 5-6 tankih kora za savijače
- 2 glavice (oko 150 g) luka (kapule)
- 5 kom krumpira
- 400 g mljevene junetine
- sol, papar, ulje
- za premazivanje: 1 jaje, 2 žlice mlijeka i 2 žlice ulja
- na malo ulja propirajati nasjeckanu kapulu, dodati meso, pirjati ga te na kraju posoliti i popapriti
- skuhati krumpir u slanoj vodi. izgnječiti ga i pomiješati s pirjanim mesom
- svaku koru izrezati na 6 približno jednakih dijelova (otprilike za malu šalicu dimenzija 15x15 cm) uzimati po dva kvadratića i ugurati ih u pripremljenu šalicu tako da krajevi vire vani
- pripremljenu šalicu sada napuniti mesnom smjesom pa rubovima zatvoriti šalicu premazujući smjesom od jaja, mlijeka i ulja
- pripremljeni burekčić istresti na lim obložen papirom za pečenje
- svaki burekčić premazati ostatkom smjese od jaja, mlijeka i ulja, posuti sezamom (ja sam dodala i čurekot) i peći u zagrijanoj pećnici na 200°C 15 minuta i 10 minuta na 180°C)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
- Vaše oznake (tagovi): glavno jelo / mljeveno meso / pite
- Sastojci: jaja / sol / krumpir / meso / ulje