Kašnjača

Autor: LanaM   (palac x 34485) |moji recepti

0
500 g pšeničnog brašna 1 jaje 1 dcl bučinog ulja 10 g soli 500 g heljdine kaše sol, papar 0,2 dcl octa 80 g maslaca Priprema: Od brašna, jaja, ulja, soli, octa i mlake vode umijesi vučeno tijesto. Ostavi ga da se odmori dva sata. U međuvremenu heljdinu kašu dobro oprati i staviti kuhati u slanu vodu. Kada je kaša kuhana, ocijediti, dodati papar i ohladiti. Po razvučenom tijestu preliti crno ulje, posipati ohlađenu kašu i savinuti savitak. Savitak staviti u namašćenu posudu i peći u pećnici. Kašnjaču možete poslužiti kao toplo predjelo, vegetarijansko jelo ili kao samostalno jelo uz umak od vrganja.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 1 jaje
  • 1 dcl bučinog ulja
  • 10 g soli
  • 500 g heljdine kaše
  • sol, papar
  • 0,2 dcl octa
  • 80 g maslaca

Priprema:

Od brašna, jaja, ulja, soli, octa i mlake vode umijesi vučeno tijesto. Ostavi ga da se odmori dva sata. U međuvremenu heljdinu kašu dobro oprati i staviti kuhati u slanu vodu. Kada je kaša kuhana, ocijediti, dodati papar i ohladiti.
Po razvučenom tijestu preliti crno ulje, posipati ohlađenu kašu i savinuti savitak. Savitak staviti u namašćenu posudu i peći u pećnici.
Kašnjaču možete poslužiti kao toplo predjelo, vegetarijansko jelo ili kao samostalno jelo uz umak od vrganja. 

Prosjek: 1 (+1)
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)