Fritata od šparoga, špageta i pancete
Vrijeme je od šparoga. Ovo je jedan potpun i zasitan obrok od njih. Umjesto šparoga možete iskoristiti i mladu koprivu.
Sastojci:
- oko 100 g špageta (integralnih ovoga puta)
- 3 fete pancete izrezane na štapiće
- svežanj šparoga
- 3 - 4 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica ribanog parmezana
- sol, papar
Priprema:
- Špagete skuhati po uputstvu na pakiranju
- Šparoge očistiti, oprati i skuhati
- Pancetu ispržiti na malo maslinovog ulja u tavi (ko ne voli izostaviti)
- Dok se šapgeti kuhaju razbiti jaja u većoj zdjeli, posoliti, popapriti i umutiti
- Dodati kiselo vrhnje, ribani sir, ocijeđene šparoge i špagete pa umiješati pancetu
- Sve skupa vratiti u tavu i pržiti s jedne strane
- Kada je skoro pečeno, pokapati je malo uljem po vrhu a zatim preokrenuti je s pomoću plitkog tanjura ili poklopca te vratiti ponovno u tavu da se lagano zapeče i s druge strane.
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2012/06/frittata-od-sparoga-spageta-i-pancete.html
- Vaše oznake (tagovi): jaja / kiselo vrhnje / šparoge / tjestenina
- Sastojci: jaja / kiselo vrhnje / lagano / sol / sir