Pogačice s kajmakom

Autor: sntomic   (palac x 100614) |moji recepti

0
600 g glatkog brašna 1 vrećica (7 g) suhog kvasca 1 žličica šećera 1 žličica soli 150 g kajmaka 150 g maslaca 300 ml mlakoga mlijeka 1 jaje, posebno žumance, posebno bjelance sezam, ćurekot, kim, krupna morska sol.... za posipanje (po izboru) priprema u zdjeli izmiješati brašno, kvasac, šećer, sol...dodati kajmak, maslac i mljeko....umijesiti srednje meko tijesto razviti koru debljine 1 cm, vaditi pogačice čašom i poredati ih u podmazan lim stavite ih neka se kratko odmaraju, dok se pećnica ne ugrije prije pečenja premazati ih blago umućenim bjelancem , ištipkati ih škaricama, malo posoliti i posuti sezamom, ćurekotom,.. peći ih u pećnici zagrijanoj na 220°C dok ne porumene * ostatak tijesta koji je preostao pošto ste izvadili pogačice premijesiti i ponovno razviti i vaditi pogačice Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)
kajmak ali, onaj pravi obožavam...već ga ima kupiti i kod nas pa si napravite ove slasne pogačice
Recepti - 2 - slika

potrebno je:

  • 600 g glatkog brašna
  • 1 vrećica (7 g) suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 150 g kajmaka
  • 150 g maslaca
  • 300 ml mlakoga mlijeka
  • 1 jaje, posebno žumance, posebno bjelance
  • sezam, ćurekot, kim, krupna morska sol.... za posipanje (po izboru)

priprema

  1. u zdjeli izmiješati brašno, kvasac, šećer, sol...dodati kajmak, maslac i mljeko....umijesiti srednje meko tijesto
  2. razviti koru debljine 1 cm, vaditi pogačice čašom i poredati ih u podmazan lim
  3. stavite ih neka se kratko odmaraju, dok se pećnica ne ugrije
  4. prije pečenja premazati ih blago umućenim bjelancem , ištipkati ih škaricama, malo posoliti i posuti sezamom, ćurekotom,..
  5. peći ih u pećnici zagrijanoj na 220°C dok ne porumene

* ostatak tijesta koji je preostao pošto ste izvadili pogačice premijesiti i ponovno razviti i vaditi pogačice

Prosjek: 1 (+1)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)