Varivo od leće
Sastojci:
- 2L pilećeg temeljca (mesne juhe)
- 2 šalice leće
- vrhnje za kuhanje, mlijeko
- luk, mrkva, krumpir, celer, cvjetača, češnjak
- sol, biber
- 2 žlice škroba
- mljevena slatka paprika
Postupak pripreme:
1. Leću kuhati u vodi oko 15 minuta - možete koristiti leću koju želite, zgodna je crvena za ovu vrstu variva
2. U posebnom loncu prodinstati luka, mrkvu, češnjak i podliti vodom, dodati celera i krumpir na kockice i cvjetaču razlomljenu na ružice
3. Leću procijediti i dobro oprati - leća ne treba biti do kraja kuhana
4. Opranu leću dodati u lonac s povrćem, sve podliti i kuhati do kraja
5. U plastičnoj posudi razmutiti malo mlijeka, vrhnja za kuhanje po želji i škroba i to dodati u leću
6. pusiti da sve zavri, dodati sol i biber
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): varivo