Bajamina

recepti_bez_slike
Bajamina, fino, fino, prvi put probala sam ju davno kod frendice, ali najbolja je kad se poslužuje močena u crno vino,. Treba vam dublja posuda za brašno, maslac i ostale sastojke. Priprema nije zahtjevna, i za čas je bajamina gotova

Sastojci:


  • 20 dag maslaca

  • 4 jaja

  • 6 žlica šećera

  • 50 dag brašna

  • 15 dag mljevenih badema

  • 1 dl mlijeka

  • 1/2 žličice cimeta

  • 1 vanilin-šećer

  • ulje

postupak pripreme: 

U dublju zdjelu stavite brašno, dodajte omekšali maslac pa miješajte i prstima gnječite da dobijete mrvičastu smjesu. Zatim dodajte 2 žlice ulja, jaja, šećer, vanilin-šećer, mljevene bademe, cimet i mlijeko pa kuhačom zamijesite tijesto. U namazani i pobrašnjeni lim stavite tijesto i poravnajte ga. Stavite odmah u zagrijanu pećnicu i na laganoj vatri pecite oko pola sata. Kada se posve ohladi bajaminu narežite na štapiće veličine lx5 cm. Možete ju poslužiti namočenu u  crno vino.


Savjet: Razlikujemo bademe s mekom i tvrdom lupinom, sitne i krupne. Jezgra ima boju od svijetložute do tamnosive, a po ukusu može biti slatka ili gorka (nije za jelo).


Savjet: Ako su se očišćeni bademi osušili stavite ih u toplo mlijeko i ostavite da u njemu stoje dvanaest sati, pa ćete im na taj način vratiti svježinu.

Prosjek: 5 (+166)
  • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
  • Broj osoba: 4
  • Sastojci: maslac / jaja
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika julija64's

Super recept!!!