Bijela juha s taranom

Autor: Asja   (palac x 25580) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 jaja 6 žlica brašna 1 dl kiselog vrhnja 1 žlica slatkog vrhnja 2 žlice naribanog sira trapista 2 grančice peršinovog lista maslac vegeta sol Priprema: Od brašna i jednog jaja umijesite tvrdo tijesto. Zatim ga na najsitnijem ribežu naribajte u taranu, rasprostrite je po čistom ubrusu i prosušite. U 8 dl kipuće vode dodajte vegetu, nasjeckani peršinov list, posolite i zakuhajte taranu. Kuhajte još 5 minuta, a zatim dodajte žličicu maslaca. Skinite s vatre, razmutite jaje s kiselim i slatkim vrhnjem i začinite juhu. U svaki tanjur stavite malo naribanog sira trapista, pa ulijte juhu.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+710)
Posebna juhica, i ideja da malo drugačije dočekate vaše ukućane obiteljskim ručkom. Ne moraju uvijek biti popularne juhe, doduše, ova bi mogla postati takvom. A ako juhi još dodate kiselo vrhnje, e onda vas molim da još provjerite okus juhe prije posluživanja

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica slatkog vrhnja
  • 2 žlice naribanog sira trapista
  • 2 grančice peršinovog lista
  • maslac
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Od brašna i jednog jaja umijesite tvrdo tijesto. Zatim ga na najsitnijem ribežu naribajte u taranu, rasprostrite je po čistom ubrusu i prosušite. U 8 dl kipuće vode dodajte vegetu, nasjeckani peršinov list, posolite i zakuhajte taranu. Kuhajte još 5 minuta, a zatim dodajte žličicu maslaca. Skinite s vatre, razmutite jaje s kiselim i slatkim vrhnjem i začinite juhu. U svaki tanjur stavite malo naribanog sira trapista, pa ulijte juhu.

 

 

Prosjek: 4 (+710)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)