Brudit i palenta na selački

Autor: admin   (palac x 164417) |moji recepti

1
Razne ribe (škarpina, trilja, arbun), sipa, škamp 1,2 kg Maslinovo ulje 100 ml Vinski ocat 60 ml Vino 100 ml Luk 200 g Češnjak 30 g Svježa rajčica 200 g Koncentrat rajčice 50 g Peršin 40 g Limun 50 g Papar 10 g Sol 30 g Riblji temeljac 500 ml Kukuruzna krupica 300 g Ulje 50 ml Sol 30 g Način pripreme: Očišćenu ribu treba oprati, isjeći na komade prikladne za posluživanje i poprskati limunovim sokom. Na zagrijano maslinovo ulje dodati luk nasjeckan na listiće i popržiti dok ne uvene, zatim dodati nasjeckani češnjak i peršin te koncentrat rajčice, malo popržiti i ribu složiti u dno posude. Doliti vino i riblji temeljac, jelo lagano pirjati desetak minuta. Dodati rajčice nasjeckane na kockice (bez kožice i koštica), ocat, sol i papar. Pirjati još 15 do 20 minuta. Jelo maknuti s vatre, posuti nasjeckanim peršinom i nakon kraćeg vremena poslužiti uz palentu. Brudit mora biti crvenkaste boje, kiselkastog, slatkastog i finog okusa, a komadi ribe neoštećeni. Palentu treba kuhati u kipućoj vodi, u koju se doda sol i ulje. Skuhanu palentu treba istresti u odgovarajući namašćeni kalup, pustiti da se stisne, potom je istresti na dasku i koncem rezati na željene komade. Napomena: Brudit se može zgotoviti tako da se riba isprži prije nego što se stavi u umak. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+355)
Brudit i palenta na selački

Sastojci:

  • Razne ribe (škarpina, trilja, arbun), sipa, škamp 1,2 kg
  • Maslinovo ulje 100 ml
  • Vinski ocat 60 ml
  • Vino 100 ml
  • Luk 200 g
  • Češnjak 30 g
  • Svježa rajčica 200 g
  • Koncentrat rajčice 50 g
  • Peršin 40 g
  • Limun 50 g
  • Papar 10 g
  • Sol 30 g
  • Riblji temeljac 500 ml
  • Kukuruzna krupica 300 g
  • Ulje 50 ml
  • Sol 30 g

Način pripreme:

Očišćenu ribu treba oprati, isjeći na komade prikladne za posluživanje i poprskati limunovim sokom. Na zagrijano maslinovo ulje dodati luk nasjeckan na listiće i popržiti dok ne uvene, zatim dodati nasjeckani češnjak i peršin te koncentrat rajčice, malo popržiti i ribu složiti u dno posude. Doliti vino i riblji temeljac, jelo lagano pirjati desetak minuta. Dodati rajčice nasjeckane na kockice (bez kožice i koštica), ocat, sol i papar. Pirjati još 15 do 20 minuta. Jelo maknuti s vatre, posuti nasjeckanim peršinom i nakon kraćeg vremena poslužiti uz palentu. Brudit mora biti crvenkaste boje, kiselkastog, slatkastog i finog okusa, a komadi ribe neoštećeni. Palentu treba kuhati u kipućoj vodi, u koju se doda sol i ulje. Skuhanu palentu treba istresti u odgovarajući namašćeni kalup, pustiti da se stisne, potom je istresti na dasku i koncem rezati na željene komade. Napomena: Brudit se može zgotoviti tako da se riba isprži prije nego što se stavi u umak.

Prosjek: 4 (+355)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)