Kolač od ribizla

recepti_bez_slike
Trebao mi je kolač koji se radi expres, našla u sestrinoj kuharici recept za brzi, ali pre ukusni kolač. Iako sam bila skeptična na početku, oduševljena na kraju, zato vam ostavljam recept

Sastojci:

Biskvit 

  • 5 jaja 
  • 5 žlica šećera 
  • 4 žlice glatkog brašna 
  • postupak pripreme

    Žumanjke i šećer dobro izradite, dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno. Tijesto ispecite u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180 - 190 stupnjeva oko 30 min. 

    Nadjev 

  • 60 dag ribizla (svježih ili smrznutih) 
  • 30 dag šećera 
  • 5 dl vode
  • 2 pudinga od maline ili jagode 
  • 1 kutiju parfe kreme 
  • 2 dl slatkog vrhnja 
  • 0,75 mlijeka 
  • Ribizle skuhajte s vodom i šećerom, malo vode i malo šećera izradite s pudingom i nalijte miješajući u kuhane ribize, još stalno miješajući malo kuhajte da se zgusne, toplo nalijte i razmažite na biskvit i pustite da se dobro ohladi. Ohlađeni kolač premažite tučenom parfe kremom (kupljenom), ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i bobicama ribizla. 

    Prosjek: 3.2 (+5)
    Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
    1
    Slika korisnika Nepoznati korisnik's

    kamo ide mlijeko ne razumijem ovaj dio s pudingom hitn

    2
    Slika korisnika Nepoznati korisnik's

    molim vas odgovor hitno! skuham puding ili ???