Pokupska bazlamača

Autor: SLAVICA.99   (palac x 2211) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca 4 žlice šećera 3 jaja 50 dag kukuruznog brašna 1 dl ulja 2 dl mlijeka 2 dl kiselog vrhnja 4 žlice marmelade od šljiva šećer u prahu za posipanje Priprema: Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka i žlicom šećera, pa pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu. Zatim ga ulijte u dublju zdjelu, dodajte jaja, kiselo vrhnje, ostatak mlijeka, ulje, sol i kukuruzno brašno, pa kuhačom umijesite lijevano tijesto, gušće nego za palačinke. Ulijte u namazan i brašnom posut lim. Odozgo stavite na nekoliko mjesta marmeladu, pokrijte ubrusom i ostavite na toplome da se digne na dvostruku količinu. Zatim stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 35 minuta. Pečenu toplu bazlamaču pospite šećerom u prahu, a kad se malo ohladi, narežite na kocke.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+897)

Sastojci:

  • 3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca
  • 4 žlice šećera
  • 3 jaja
  • 50 dag kukuruznog brašna
  • 1 dl ulja
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 4 žlice marmelade od šljiva
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka i žlicom šećera, pa pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu. Zatim ga ulijte u dublju zdjelu, dodajte jaja, kiselo vrhnje, ostatak mlijeka, ulje, sol i kukuruzno brašno, pa kuhačom umijesite lijevano tijesto, gušće nego za palačinke. Ulijte u namazan i brašnom posut lim. Odozgo stavite na nekoliko mjesta marmeladu, pokrijte ubrusom i ostavite na toplome da se digne na dvostruku količinu. Zatim stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 35 minuta. Pečenu toplu bazlamaču pospite šećerom u prahu, a kad se malo ohladi, narežite na kocke.

 

Prosjek: 4 (+897)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)