Salata od tijesta s rajčicom i jajima
Sastojci:
- 15 dag kratkih makarona
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 tvrde rajčice
- 1 vezica kopra
- 1 vezica zelenih pera mladog luka
- sok od 1/2 limuna
- 2 žlice ulja, malo šećera, papar i sol
Priprema:
Tijesto na uobičajeni način skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
Dok se tijesto kuha tvrdo kuhano jaje naribajte na ribežu.
Opranu rajčicu narezati na tanke kriške, zelena pera luka oprati i isjeckati s koprom.
Vrhnje pomiješati sa sokom od limuna, solju, paprom i mrvicom šećera.
Umiješati luk, kopar i naribana jaja.
Umak preliti preko makarona i ostaviti u hladnjaku 2 sata da se prožme.
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina