Vuzmeni kuglof

recepti_bez_slike
75 dag brašna za dizano tijesto Kvasac 3 jaja Prstohvat soli 1 žlica šećera 4 dcl mlijeka 1,5 dcl ulja Naribana kora limuna 1 žlica ruma 20 dag grožđica Priprema: Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka da se digne. Promiješati sve sastojke osim brašna, dodati kvasac te na kraju brašno. Tijesto treba mijesiti dok se ne pojave mjehurići, a zatim ga pustiti da se digne. Zatim ga staviti u kalup za kuglof i pustiti da se još jednom digne. Peče se na 180 stupnjeva oko 45 minuta.  Ohlađeni kolač po želji možete posipati šećerom u prahu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Uskršnji kuglof od limuna najbolji recept

Sastojci:

  • 75 dag brašna za dizano tijesto
  • Kvasac
  • 3 jaja
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica šećera
  • 4 dcl mlijeka
  • 1,5 dcl ulja
  • Naribana kora limuna
  • 1 žlica ruma
  • 20 dag grožđica

Priprema:

Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka da se digne. Promiješati sve sastojke osim brašna, dodati kvasac te na kraju brašno.

Tijesto treba mijesiti dok se ne pojave mjehurići, a zatim ga pustiti da se digne.

Zatim ga staviti u kalup za kuglof i pustiti da se još jednom digne.

Peče se na 180 stupnjeva oko 45 minuta. 

Ohlađeni kolač po želji možete posipati šećerom u prahu.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)