75 dag brašna za dizano tijesto
Kvasac
3 jaja
Prstohvat soli
1 žlica šećera
4 dcl mlijeka
1,5 dcl ulja
Naribana kora limuna
1 žlica ruma
20 dag grožđica
Priprema:
Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka da se digne. Promiješati sve sastojke osim brašna, dodati kvasac te na kraju brašno.
Tijesto treba mijesiti dok se ne pojave mjehurići, a zatim ga pustiti da se digne.
Zatim ga staviti u kalup za kuglof i pustiti da se još jednom digne.
Peče se na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
Ohlađeni kolač po želji možete posipati šećerom u prahu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Uskršnji kuglof od limuna
najbolji recept
Sastojci:
- 75 dag brašna za dizano tijesto
- Kvasac
- 3 jaja
- Prstohvat soli
- 1 žlica šećera
- 4 dcl mlijeka
- 1,5 dcl ulja
- Naribana kora limuna
- 1 žlica ruma
- 20 dag grožđica
Priprema:
Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka da se digne. Promiješati sve sastojke osim brašna, dodati kvasac te na kraju brašno.
Tijesto treba mijesiti dok se ne pojave mjehurići, a zatim ga pustiti da se digne.
Zatim ga staviti u kalup za kuglof i pustiti da se još jednom digne.
Peče se na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
Ohlađeni kolač po želji možete posipati šećerom u prahu.