Zlevka od rucleva brašna sa sirom
Tijesto:
- 2/3 brašna od rudi (odklasak od kukuruza), volumenski (25 dkg po težini)
- 1/3 kukuruznog brašna, volumenski (20 dkg po težini)
- 4 dcl domaćeg vrhnja
- 8 dcl mlijeka
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- sol
Nadjev:
- 15 dkg domaćeg kravljeg sira
- 1 jaje
- sol
Priprema:
Staviti u zdjelu vrhnje, jaja, prašak za pecivo, sol, brašno od ruci i i kukuruzno brašno i mlijeko te sve skupa promiješati.
Staviti na toplo da tijesto odstoji. Smjesu staviti u posudu za pečenje koja se prije toga premaže domaćim putrom.
Kravlji sir pomiješati s jednim jajetom.
Sol dodati po želji. Sir premazati po gotovoj smjesi. Staviti u vruću pećnicu i peći dok ne porumeni. Zlevka se jede topla.
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: jaja / kravlji sir / mlijeko / sol / vrhnje