Krem špinat
Sastojci:
- 1 kg svježi špinata
- 5 dkg maslac
- 2 žlice brašna
- 1/2 l mlijeka
- 2 režnja češnjaka
- sol i papar po ukusu
- 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića
Priprema:
Očišćeni špinat (odstraniti petaljeke i dobro oprati u hladnoj vodi) malo prokuhati u kipućoj vodi (3 - 5 minuta), procijediti i naglo preliti hladnom vodom. Ovako blanširani špinat, ustiniti (može u multipraktiku ili fino nasjeckati nožem). Maslac otopiti na jako laganoj vatri, dodati brašno i lagano prepržiti, kad brašno počne mijenjati boju (nikako ne smije posmeđiti) doliti dva dcl hladnog mlijeka i promiješati pazeći da se ne stvore grudice. Dodamo sitno sjeckani češnjak. Pustiti da prokuha, pa dodati sjeckani blanširani špinat. Soliti prstohvat po prstohvat po ukusu (lako se presoli, pa s dodavanjem soli treba biti oprezan i neprestance kušati). Po potrebi odnosno do željene gustoće dodavati još mlijeka. Ovako pripremljeni špinat najbolje će se slagati s pire krumpirom ili pohanim kruhom. Bilo s pireom ili pohanim kruhom možete poslužiti i jaje na oko.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): jela od povrća
- Sastojci: brašno / češnjak / krumpir / maslac / mlijeko / muškatni oraščić / papar / sol / špinat
Super recept, svaka cast!