Uskrsna mlinčeva potica

Autor: davorka   (palac x 38360) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
70 dag glatkog brašna 3 jaja 0,2 dcl ruma sol 1 kvasac 3 dag šećera 5 dag margarina 1 vanilin šećer 3 dcl mlijeka Mlinci: 70 dag glatkog brašn a 3 jaja 0,2 dcl ruma Sol 1kvasac 4 dag šećera 5 dag margarina 1 vanilin šećer 3 dcl mlijeka Nadjev: 30 jaja 2 I mlijeka 1,5 kg oraha 20 dag grožđica 5 vanilin šećera 40 dag šećera 1 limunov i pola naranćine kore 0,5 dcl ruma Priprema: Tijesto: Iz brašna, jaja, ruma, kvasca, soli, šećera, margarina, vanilin šećera i mlijeka zamijesimo tijesto. Pustimo da se diže. Mlinci: Tijesto zamijesimo iz brašna, jaja, ruma, kvasca, soli, šećera, margarina, vanilin šećera i mlijeka. Razdijelimo ga na 3 kruščića i pustimo da naraste. Nakon pola sata izvaljamo i ispečemo. Nadjev: Iz 30 jaja i 1,4 litre mlijeka, te malo soli napravite "sir" (jaja i mlijeko lagano istučemo, malo posolimo, stavimo u lonac, pokrijemo alumrnijskom folijorn i stavimo u zagrijanu pećnicu na 150 C da se stvrdne. Kad je gotovo izvadimo i ohladimo. Najbolje je to napraviti prvi dan - navečer). Sa 6 dcl mlijeka poparimo mljevene orahe, dodamo pripremljeni "sir", grožđice, šećer, vanilin šećer, rum i naribanu koru limuna i naranče i sve to dobro promiješamo. Tijesto rastegnuti na namašćeni pleh tako da tijesto visi preko ruba na svaku stranu najmanje 10 centimetara. Na to počinjemo slagati jedan red nadjeva, te mlinaca. Na kraju rubove tijesta podignemo sa svih strana i stavimo na vrh potice i stavimo peći. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Tijesto:

  • 70 dag glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 0,2 dcl ruma
  • sol
  • 1 kvasac
  • 3 dag šećera
  • 5 dag margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 3 dcl mlijeka

Mlinci:

  • 70 dag glatkog brašn
  • a
  • 3 jaja
  • 0,2 dcl ruma
  • Sol
  • 1kvasac
  • 4 dag šećera
  • 5 dag margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 3 dcl mlijeka

Nadjev:

  • 30 jaja
  • 2 I mlijeka
  • 1,5 kg oraha
  • 20 dag grožđica
  • 5 vanilin šećera
  • 40 dag šećera
  • 1 limunov i pola naranćine kore
  • 0,5 dcl ruma

Priprema:

Tijesto:
Iz brašna, jaja, ruma, kvasca, soli, šećera, margarina, vanilin šećera i mlijeka zamijesimo tijesto.
Pustimo da se diže.

Mlinci:
Tijesto zamijesimo iz brašna, jaja, ruma, kvasca, soli, šećera, margarina, vanilin šećera i mlijeka.
Razdijelimo ga na 3 kruščića i pustimo da naraste. Nakon pola sata izvaljamo i ispečemo.

Nadjev:
Iz 30 jaja i 1,4 litre mlijeka, te malo soli napravite "sir" (jaja i mlijeko lagano istučemo, malo posolimo, stavimo u lonac, pokrijemo alumrnijskom folijorn i stavimo u zagrijanu pećnicu na 150 C da se stvrdne. Kad je gotovo izvadimo i ohladimo. Najbolje je to napraviti prvi dan - navečer).

Sa 6 dcl mlijeka poparimo mljevene orahe, dodamo pripremljeni "sir", grožđice, šećer, vanilin šećer, rum i naribanu koru limuna i naranče i sve to dobro promiješamo.
Tijesto rastegnuti na namašćeni pleh tako da tijesto visi preko ruba na svaku stranu najmanje 10 centimetara. Na to počinjemo slagati jedan red nadjeva, te mlinaca. Na kraju rubove tijesta podignemo sa svih strana i stavimo na vrh potice i stavimo peći.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)