-
04/05/2022 - 12:46
Ova manifestacija dio je aktivnosti europskog projekta ReCeZa - Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, koji obuhvaća partnerske strukovne škole Gospodarsku školu Varaždin, Srednju školu Prelog i Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar.
-
15/03/2021 - 15:28
Što je Yello servis za dostavu namirnica i sastojaka?
Yello je prva platforma u Hrvatskoj specijalizirana za narudžbu i dostavu meal kitova. Sustav koji nudi potpuno novo iskustvo u pripremi hrane.
Yello kutija sadrži sve potrebno za pripremu ukusnog jela – na vašu adresu, u dogovoreno vrijeme...
-
29/10/2020 - 11:06
Sadržaj:
1 kg prosijanog brašna
20-30 g suhog kvasca ili 60-100 g svježeg kvasca
250 g šećera
100 g grožđica - opranih i natopljenih preko noći u vareniku ili rakiji
100 g oraha - grubo sjeckanih
100 g bajama - poprženih i grubo sjeckanih
1 čajna žličica mljevenog cimeta
1 čajna žličica mljevenog mu...
-
29/04/2020 - 13:10
Kamado roštilji su roštilji napravljeni od posebne keramike s tehnologijom kontroliranja topline.
To znači da se za razliku od klasičnog roštilja jačinom temperature i vatre može upravljati odnosno da se može regulirati temperatura.
Dodatno, budući da roštilj ima poklopac temperature...
-
15/03/2020 - 15:52
Korona virus
ili preciznije virus COVID-19, još se uvijek istražuje, ali ono u čemu su suglasni svi liječnici je važnost higijene. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i član Nacionalnog stožera doc. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med. ustvrdio je kako je među epidemiolozima dobro poznato da...
-
16/07/2019 - 10:00
Tvrtka ZMH Horvat pobjednik je ovogodišnje Štruklijade, druge mjesto pripalo je Termama Jezerčica, dok su treće najbolje štrukle na svijetu pripremile Slastice Tri užitka iz Bedekovčine.
-
18/06/2019 - 12:58
Ova je godina rekordna po broju izlagača, njih čak više od 30 predstavit će svoje proizvode, a dolaze dakako iz Žminja, Svetog Petra u Šumi, Musaleža, Pule, Labina, Peruški, Hrboki, ali i iz Zagreba, Kaštel Kambelovca, Igrišća u Općini Jakovlje u Zagrebačkoj županiji, Osijeka i Bilja...
-
25/03/2019 - 13:32
Nastavlja se lani započet projekt specijaliziranog strukovnog portala za pomoć u zapošljavanju u ugostiteljstvu www.gastroposao.eu i naših turističkih gradova na suradnji pri rješavanju problema nedostatka kvalitetnih sezonskih radnika u ugostiteljstvu i turizmu, jednog od najvećih problema...
-
08/02/2019 - 11:02
Tajne svjetskih majstora čokolade otkriva naš instruktor, profesionalni čokolader i praliner sa licencom „Pattis France“, koji je ujedno i vodeći pastry majstor u regiji – Admir Karalić.
Tečaj se odvija u popodnevnim terminu i traje puna četiri sata.
“Predznanje Vam nije...
-
15/01/2019 - 13:12
Petra Terner mlada je i uspješna poslovna žena, strastvena ljubiteljica putovanja, yoge i ayurvedskog načina prehrane, velika kreativka u kuhinji, ali i jedna od 1,4 milijuna ljudi u Europi koja boluje od Crohna. Riječ je o upalnoj bolesti probavnog sustava čiji uzrok nije poznat, ali se sumnja na kombinaciju...
-
14/12/2018 - 16:32
Na vama je odluka da dobro razmislite hoćete li obući haljinu, suknju ili ste radije za kombinaciju s hlačama kao ključnim komadom u kojima možete izgledati odlično.
Prije nego se odlučite za ove sjajne komade koje smo vam mi izabrali, važno je saznati gdje se zabava odvija, tko će sve na zabavi biti te...
-
17/10/2018 - 12:14
Kulinarski show Chtef Zagorski chef, osmo je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to je svinjska koljenica kao središnja tema te zelje, krumpir i grožđe.
-
03/10/2018 - 15:54
Samoborsku će kotlovinu pripremati i nuditi na degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti, dobrovoljna vatrogasna društva, javna vatrogasna postrojba te druge udruge i gosti. Predstavit će se 30-ak ekipa koje će sudjelovati u natjecanju i ocjenjivanju najbolje kotlovine, te prema visini ocjena dobiti...
-
03/10/2018 - 15:54
Samoborsku će kotlovinu pripremati i nuditi na degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti, dobrovoljna vatrogasna društva, javna vatrogasna postrojba te druge udruge i gosti. Predstavit će se 30-ak ekipa koje će sudjelovati u natjecanju i ocjenjivanju najbolje kotlovine, te prema visini ocjena dobiti...
-
17/09/2018 - 14:00
Zapreatite nas i pomozite nam u izradi kuharica
Pridružite se našoj Facebook grupi
-
05/07/2018 - 11:46
Štruklijada je jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra a održava se po jubilarni deseti put. Ove godine u manifestaciji sudjeluje tridesetak sudionika, od čega će 23 zagorska ugostiteljska...
-
11/04/2018 - 12:20
Organizacija manifestacije koja ove godine bilježi 9. godinu održavanja ima za ciljeve predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije - autohtone samoborske češnofke, te poticanje potrošača na potrošnju i uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.
-
20/03/2018 - 12:16
Ponovno se otkriva vrijednost i kvaliteta domaćih namirnica i povratak staklenkama. Staklo je jedini materijal koji ne pamti i odličan je izbor za vašu kuhinju. Konzerviranje voća i povrća, te očuvanje hrane i namirnica na prirodan način iznova je u trendu. Sve se više otkrivaju vrijednosti i kvalitete...
-
09/01/2018 - 12:49
Sredinom 2014. HEP je u garaži nove poslovne zgrade u Zagrebu postavio sustav punionica za vlastita vozila na električni pogon (trenutno ih u vlastitom voznom parku ima 22) te vozila poslovnih partnera i drugih posjetitelja, dok je krajem iste godine, u sklopu europskog projekta CIVITAS DYN@MO i u suradnji s Gradom...
-
15/11/2017 - 14:57
Srećom, rješenja za sve izazove postoje. U tome je graditeljima od velike pomoći Ytong. Gotova stropna/krovna Ytong konstrukcija nazvana „bijeli strop“ lagana je i izuzetno nosiva. Radi se o polumontažnom sustavu za izvedbu međukatnih, krovnih, stubišnih i ostalih konstrukcija. Ova roš...