6 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
6 žlica oraha
2 praška za pecivo
KREMA:
5 dcl mlijeka
4 žlice brašna
1 vanilin šećer
20 dag šećera
25 dag margarina
20 dag žele bombona
10 dag grožđica
2 žlice ruma
1 kg banana
UKRAS:
šlag pjena
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih bjelanjaka sa šećerom, dodajući jedan po jedan žutanjak. Dodati brašno, pomiješano s praškom za pecivo i mljevene orahe. Masu podijeliti na dva dijela i odvojeno ispeći dva biskvita u pouljenom kalupu ili modelu za torte.?Biskvite izrezati u dva lista. Svaki list premazati kremom. Na kremu rasporediti banane izrezane na kolutiće. Složiti jedan na drugi. Preostalom kremom premazati vanjske površine. Sve ukrasiti šlag pjenom. KREMA: U malo mlijeka rastvoriti brašno. Preostalo mlijeko prokuhati. U kipuće mlijeko doliti otopljeno brašno, šećer i vanilin šećer. Gustu ukuhnu masu skloniti sa peći i ohladiti. U hladnu umiješati pjenasto izmiksan margarin, sitno narezane žele bombone i grožđice natopljene u rumu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 6 jaja
- 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 6 žlica oraha
- 2 praška za pecivo
- KREMA:
- 5 dcl mlijeka
- 4 žlice brašna
- 1 vanilin šećer
- 20 dag šećera
- 25 dag margarina
- 20 dag žele bombona
- 10 dag grožđica
- 2 žlice ruma
- 1 kg banana
- UKRAS:
- šlag pjena
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih bjelanjaka sa šećerom, dodajući jedan po jedan žutanjak. Dodati brašno, pomiješano s praškom za pecivo i mljevene orahe. Masu podijeliti na dva dijela i odvojeno ispeći dva biskvita u pouljenom kalupu ili modelu za torte.?Biskvite izrezati u dva lista. Svaki list premazati kremom. Na kremu rasporediti banane izrezane na kolutiće. Složiti jedan na drugi. Preostalom kremom premazati vanjske površine. Sve ukrasiti šlag pjenom. KREMA: U malo mlijeka rastvoriti brašno. Preostalo mlijeko prokuhati. U kipuće mlijeko doliti otopljeno brašno, šećer i vanilin šećer. Gustu ukuhnu masu skloniti sa peći i ohladiti. U hladnu umiješati pjenasto izmiksan margarin, sitno narezane žele bombone i grožđice natopljene u rumu.