Tjestenina sa kozicama i šparogama
Sastojci:
- 300g tjestenine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200 g kozica
- 200 g šparoga, sjeckani
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- sitno sjeckana korica od 1 limuna
- sol i mljeveni crni papar
- 80g mascarponea i krem sir
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Kuhati tjesteninu prema uputama paketa. U tavu stavite maslinovo ulje i kad zagrije dodati kozice, šparoge, češnjaka i sitno sjeckanu koricu limuna. Začinite sa soli i paprom. Pržiti 2-3 minute. Ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane ½ šalice tekućine od kuhanje. U tekućinu od kuhanja umješajte mascarpone ili krem sir i kuhajte dok se ne rastopi. Dodajte tjesteninu, umiješajte smjesu od kozica i šparoga, limunov sok i nasjeckani peršin.
recept sa stranice http://www.annabel-langbein.com/recipes/fettucine-with-prawns-asparagus--mascarpone/226
Pa ovo bi i ja probao