Orah torta s kavom

recepti_bez_slike
5 žutanjaka 12,5 dag šećera 10 dag margarina 12,5 dag mljevenih oraha 6 žlica mrvica 1 žlica ruma 2 žlice kuhane crne kave 7 bjelanjaka Krema: 15 dag margarina 12 dag šećera u prahu 2 žutanjka 12 dag mljevenih oraha 2 žlice kuhane crne kave 1 šlag pjena Priprema: Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, dodajući margarin, mljevene orahe, kuhanu kavu i mrvice natopljene u rumu. Na kraju polagano umiješati čvrst snijeg 7 bjelanjaka. Masu rasporediti u pouIjen i pobrašnjen kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici. Ohlađen biskvit prerezati u dva lista. Donji list premazati dijelom kreme i pokriti drugim listom biskvita. Sve vanjske površine premazati preostalom kremom. KREMA: Pjenasto izmiksati margarin, šećer u prahu i žutanjke. Dodati mljevene orahe i kuhanu kavu. Na kraju u masu polagano umiješati tučeno slatko vrhnje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 5 žutanjaka
  • 12,5 dag šećera
  • 10 dag margarina
  • 12,5 dag mljevenih oraha
  • 6 žlica mrvica
  • 1 žlica ruma
  • 2 žlice kuhane crne kave
  • 7 bjelanjaka

Krema:

  • 15 dag margarina
  • 12 dag šećera u prahu
  • 2 žutanjka
  • 12 dag mljevenih oraha
  • 2 žlice kuhane crne kave
  • 1 šlag pjena

Priprema:

Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, dodajući margarin, mljevene orahe, kuhanu kavu i mrvice natopljene u rumu. Na kraju polagano umiješati čvrst snijeg 7 bjelanjaka. Masu rasporediti u pouIjen i pobrašnjen kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici. Ohlađen biskvit prerezati u dva lista. Donji list premazati dijelom kreme i pokriti drugim listom biskvita. Sve vanjske površine premazati preostalom kremom.

KREMA: Pjenasto izmiksati margarin, šećer u prahu i žutanjke. Dodati mljevene orahe i kuhanu kavu. Na kraju u masu polagano umiješati tučeno slatko vrhnje.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)