Orah torta s kavom
Sastojci:
- 5 žutanjaka
- 12,5 dag šećera
- 10 dag margarina
- 12,5 dag mljevenih oraha
- 6 žlica mrvica
- 1 žlica ruma
- 2 žlice kuhane crne kave
- 7 bjelanjaka
Krema:
- 15 dag margarina
- 12 dag šećera u prahu
- 2 žutanjka
- 12 dag mljevenih oraha
- 2 žlice kuhane crne kave
- 1 šlag pjena
Priprema:
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, dodajući margarin, mljevene orahe, kuhanu kavu i mrvice natopljene u rumu. Na kraju polagano umiješati čvrst snijeg 7 bjelanjaka. Masu rasporediti u pouIjen i pobrašnjen kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici. Ohlađen biskvit prerezati u dva lista. Donji list premazati dijelom kreme i pokriti drugim listom biskvita. Sve vanjske površine premazati preostalom kremom.
KREMA: Pjenasto izmiksati margarin, šećer u prahu i žutanjke. Dodati mljevene orahe i kuhanu kavu. Na kraju u masu polagano umiješati tučeno slatko vrhnje.
- Vaše oznake (tagovi): fina torta / slatko
- Sastojci: žutanjka / margarina / šlag pjena / mrvice