50 dag gotovih kora za savijaču
Nadjev od jabuka:
1 kg kiselih jabuka
2 žlice šećera
1 vanili šećer
2 žlice krušnih mrvica
Nadjev od oraha:
25 dag mljevenih oraha
5 dl mlijeka
3 žlice šećera
2 žlice meda
10 dag grožđica
Nadjev od maka:
25 dag samljevenog maka u zrnu
2 žlice šećera
1 vanili šećer
1/2 dl mlijeka
Nadjev od sira:
50 dag mladog kravljeg sira
3 žlice šećera
1 vanili šećer
1 jaje
Dorada:
10 dag maslaca
1 dl tekućeg slatkog vrhnja
Preljev:
1/2 dl mlijeka
1/2 dl slatkog vrhnja
1 žlica šećera
Postupak pripreme
Oguliti i naribati jabuke i pomiješati sa šećerom i mrvicama. Orahe preliti vrelim mlijekom, dodati šećer, med i grožđice. Izmiješati mak i šećer. Neprestano miješajući polagano dodavati vruće mlijeko, pazeći da smjesa ostane gusta. U propasirani sir dodati šećer i jaje, dobro izmiješati žlicom. Dobro izmiješati. U nauljeni oblik staviti 2 kore i premazati ih rastopljenim maslacem.
Tanko namazati dio nadjeva oraha. Poškropiti slatkim vrhnjem i poklopiti korom. Premazati rastopljenim maslacem. Ponavljati postupke izmjenjujući nadjeve po redu dok ima sastojaka. Pokriti korom i premazati rastopljenim maslacem. Pokriti posljednjom, nenamašćenom, korom. Preliti preljevom.
Bakina gibanica se peče oko 60 minuta na 180 stupnjeva.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+9)
Sastojci
- 50 dag gotovih kora za savijaču
Nadjev od jabuka:
- 1 kg kiselih jabuka
- 2 žlice šećera
- 1 vanili šećer
- 2 žlice krušnih mrvica
Nadjev od oraha:
- 25 dag mljevenih oraha
- 5 dl mlijeka
- 3 žlice šećera
- 2 žlice meda
- 10 dag grožđica
Nadjev od maka:
- 25 dag samljevenog maka u zrnu
- 2 žlice šećera
- 1 vanili šećer
- 1/2 dl mlijeka
Nadjev od sira:
- 50 dag mladog kravljeg sira
- 3 žlice šećera
- 1 vanili šećer
- 1 jaje
Dorada:
- 10 dag maslaca
- 1 dl tekućeg slatkog vrhnja
Preljev:
- 1/2 dl mlijeka
- 1/2 dl slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera
Postupak pripreme
Oguliti i naribati jabuke i pomiješati sa šećerom i mrvicama. Orahe preliti vrelim mlijekom, dodati šećer, med i grožđice. Izmiješati mak i šećer. Neprestano miješajući polagano dodavati vruće mlijeko, pazeći da smjesa ostane gusta. U propasirani sir dodati šećer i jaje, dobro izmiješati žlicom. Dobro izmiješati. U nauljeni oblik staviti 2 kore i premazati ih rastopljenim maslacem.
Tanko namazati dio nadjeva oraha. Poškropiti slatkim vrhnjem i poklopiti korom. Premazati rastopljenim maslacem. Ponavljati postupke izmjenjujući nadjeve po redu dok ima sastojaka. Pokriti korom i premazati rastopljenim maslacem. Pokriti posljednjom, nenamašćenom, korom. Preliti preljevom.
Bakina gibanica se peče oko 60 minuta na 180 stupnjeva.
Za mene je ovo otkriće! SUPER