Zimska juha s jabukama
Cvjetača i jabuke odlično idu zajedno. Ova jednostavna juha treba malo više od soli
i papra, ali ne zaboravite marinirani luk. On daje savršen okus. Možete ju zagrijati
u dehidratoru.
Sastojci:
- ½ velike cvjetače
- 1 šalica vode
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- 2 jabuke, oguljene
- himalajska sol i papar, prema ukusu
Marinirani luk:
- 1 slatki luk, tanko narezan
- 2 žlice tamarija
- 1 žlica agavina sirupa ili drugi tekući zaslađivač
- 2 žlice maslinova ulja
Priprema:
Stavite sve sastojke za juhu, osim soli i papra, u blender te miksajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu. Luk tanko narežite. Pomiješajte tamari, agavin sirup i maslinovo ulje, te prelijte po narezanom luku. Marinirajte luk oko
2 – 3 sata, povremeno miješajući nekoliko puta. Dehidrirajte 6 – 8 sati na 41 °C. Juhu pospite mariniranim lukom i kriškama jabuke pa poslužite.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
- Vaše oznake (tagovi): juha
- Sastojci: jabuke / luk / maslinovo ulje / papar