Bajadera od kokosa
Samljeti 25 dag. keksa petits beurre. Pomiješati sa 10 dag kokosa.
Stavi kuhati 1/2 kg šećera sa 1 dcl vode. Šećer se mora sav rastopiti. Šećeru i vodi se doda 10 dag maslaca i sve se pomiješa sa keksima i kokosom. Doda se malo ruma. Smjesa se stavi u namazanu tepsiju. (Napominjem da treba raditi brzo, jer se smjesa skruti!)
Kad je smjesa u tepsiji skrutila, preko nje staviti preljev od čokolade.
Preljev od čokolade se radi tako da se u 2 žlice vode, 3 žlice šećera, 10 dag. čokolade za kuhanje doda i 5 dag maslaca i to se topi na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi.
Staviti u hladnjak i drugi dan rezati na kockice.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: malo ruma / čokolada / petit beurre