Karpati kolač

recepti_bez_slike
200g vode  125g margarina  malo soli  200g brašna  5 jaja Sastojci za filu: 1l mleka  15 kasika šećera  4 pudinga vanila  125g margarina Sastojci za drugi fil: 500g slatke pavlake Sastojci za voćni fil: 200-300g voća po želji  5 kasika šećera  1 časa vode  3 kašike gustina šećer u prahu za posipanje Priprema: Staviti na šporetu da provri voda i margarin kad provri dodati malo soli i 200g brašna, dobro izjednačiti i skloniti. Kada bude skoro hladno dodavati jedno po jedno jaje i umutiti, dobro podeliti na dva dela. Kašikom razvući na pek papiru i peći na 200 stepeni oko 20 minuta ja ga pečem u plehu od el. sporeta. Za filu od pudinga staviti mleko da proključa pa dodati izmeani puding sa šećerom i mlekom, ukuvati i ohladiti, kasnije dodati  umučeni margarin. Za drugi fil umutiti dobro slatku pavlaku. Za voćni fil  očistiti voće i posuti šećerom, staviti da proključa i dodati gustin pomešan sa časom vode, ukuvati dobro i ostaviti da se ohladi.  Staviti prvu koru pa preko nje fil sa pudingom, preko njega razmazati voćni fil, polovinom pavlake premazati drugu koru da ne bi ostale rupice, a drugu polovinu preko voćnog fila. Prevrnuti koru preko pavlake i koru posuti šećerom u prahu. Uživajte u ovom divnom kolaču.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.4 (+9)
Kolač je jako ukusan i svi ga vole u mojoj porodici.
Recepti - 1 - slika

Sastojci za kore:

  • 200g vode 
  • 125g margarina 
  • malo soli 
  • 200g brašna 
  • 5 jaja

Sastojci za filu:

  • 1l mleka 
  • 15 kasika šećera 
  • 4 pudinga vanila 
  • 125g margarina

Sastojci za drugi fil:

  • 500g slatke pavlake

Sastojci za voćni fil:

  • 200-300g voća po želji 
  • 5 kasika šećera 
  • 1 časa vode 
  • 3 kašike gustina
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Staviti na šporetu da provri voda i margarin kad provri dodati malo soli i 200g brašna, dobro izjednačiti i skloniti.

Kada bude skoro hladno dodavati jedno po jedno jaje i umutiti, dobro podeliti na dva dela.

Kašikom razvući na pek papiru i peći na 200 stepeni oko 20 minuta ja ga pečem u plehu od el. sporeta.

Za filu od pudinga staviti mleko da proključa pa dodati izmeani puding sa šećerom i mlekom, ukuvati i ohladiti, kasnije dodati 

umučeni margarin.

Za drugi fil umutiti dobro slatku pavlaku.

Za voćni fil  očistiti voće i posuti šećerom, staviti da proključa i dodati gustin pomešan sa časom vode, ukuvati dobro i ostaviti da se ohladi. 

Staviti prvu koru pa preko nje fil sa pudingom, preko njega razmazati voćni fil, polovinom pavlake premazati drugu koru da ne bi ostale rupice, a drugu polovinu preko voćnog fila.

Prevrnuti koru preko pavlake i koru posuti šećerom u prahu. Uživajte u ovom divnom kolaču.

 

Prosjek: 4.4 (+9)
Link izvora / potpis autora: culinarka.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)