Karpati kolač
Sastojci za kore:
- 200g vode
- 125g margarina
- malo soli
- 200g brašna
- 5 jaja
Sastojci za filu:
- 1l mleka
- 15 kasika šećera
- 4 pudinga vanila
- 125g margarina
Sastojci za drugi fil:
- 500g slatke pavlake
Sastojci za voćni fil:
- 200-300g voća po želji
- 5 kasika šećera
- 1 časa vode
- 3 kašike gustina
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Staviti na šporetu da provri voda i margarin kad provri dodati malo soli i 200g brašna, dobro izjednačiti i skloniti.
Kada bude skoro hladno dodavati jedno po jedno jaje i umutiti, dobro podeliti na dva dela.
Kašikom razvući na pek papiru i peći na 200 stepeni oko 20 minuta ja ga pečem u plehu od el. sporeta.
Za filu od pudinga staviti mleko da proključa pa dodati izmeani puding sa šećerom i mlekom, ukuvati i ohladiti, kasnije dodati
umučeni margarin.
Za drugi fil umutiti dobro slatku pavlaku.
Za voćni fil očistiti voće i posuti šećerom, staviti da proključa i dodati gustin pomešan sa časom vode, ukuvati dobro i ostaviti da se ohladi.
Staviti prvu koru pa preko nje fil sa pudingom, preko njega razmazati voćni fil, polovinom pavlake premazati drugu koru da ne bi ostale rupice, a drugu polovinu preko voćnog fila.
Prevrnuti koru preko pavlake i koru posuti šećerom u prahu. Uživajte u ovom divnom kolaču.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastie / slatko