Kocke nalik na tiramisu

Autor: masatera   (palac x 14993) |moji recepti

13
6 jaja 20 dag šecera 4 žlice vode 20 dag brašna 2 jušne žlice kakaa 1 prašak za pecivo par zrna soli Sastojci za kremu 4 žumanjca 15 dag šecera 1 vanilin šecer 4 žlice ruma 2 dl kiselog vrhnja 45 dag dukatele (mlijecni namaz)- tri veca pakovanja 4 dl slatkog vrhnja 2 kremfixa Ostali sastojci: 1,5 dl mlijeka 0,5 dl kuhane kave (bez šecera) 2 žlice ruma 3 žlice kakaa za posipanje Priprema: Biskvit: Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istuci sa 5 dag šecera i par zrna soli u cvrsti snijeg. U drugoj posudi miksati: žumanjke, 15 dag šecera i vodu da nastane gusta pjenasta smjesa. Brašno, prosijani kakao i prašak za pecivo dobro izmiješati pa dodavati u smjesu žumanjaka. Biskvit peci u kalupu velicine cca 30×25 cm u prethodno zagrijanu pecnicu na 180 st.C. Krema: Žumanjke, šecer i rum miksati na pari dok smjesa ne postane svjetla, glatka i gusta pa ostaviti da se ohladi. Dobro promiješati dukatela namaz i kiselo vrhnje. U vecoj posudi miksati slatko vrhnje, dodati kremfiks i izmiksati da bude cvrsto, zatim u njega dodati kremu od jaja, dobro izmiksati pa dodati dukatelu sa kiselim vrhnjem i sve zajedno miksati na vecoj brzini da se dobije jednolicna cvrsta krema. Slaganje: Ohladeni biskvit prerezati dva puta da bi se dobile tri kore. Pripripremiti preljev: u caši izmiješati mlijeko, kavu i rum. Svaku koru biskvita kistom navlažiti sa preljevom pa premazati 1/3 kreme tako da je i na biskvitu koji je na vrhu takoder krema. Sve zajedno bogato posuti kakaom u prahu. Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili preko noci pa rezati na 24 kocke.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Umijesto mascarponea ovdje je dukatela namaz u kremi od kuhanih jaja...
Kocke nalik na tiramisu

Sastojci za tijesto:

  • 6 jaja
  • 20 dag šecera
  • 4 žlice vode
  • 20 dag brašna
  • 2 jušne žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • par zrna soli

Sastojci za kremu

  • 4 žumanjca
  • 15 dag šecera
  • 1 vanilin šecer
  • 4 žlice ruma
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 45 dag dukatele (mlijecni namaz)- tri veca pakovanja
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 2 kremfixa

Ostali sastojci:

  • 1,5 dl mlijeka
  • 0,5 dl kuhane kave (bez šecera)
  • 2 žlice ruma
  • 3 žlice kakaa za posipanje

Priprema:

Biskvit:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.

Bjelanjke istuci sa 5 dag šecera i par zrna soli u cvrsti snijeg.

U drugoj posudi miksati: žumanjke, 15 dag šecera i vodu da nastane gusta pjenasta smjesa.

Brašno, prosijani kakao i prašak za pecivo dobro izmiješati pa dodavati u smjesu žumanjaka. Biskvit peci u kalupu velicine cca 30×25 cm u prethodno zagrijanu pecnicu na 180 st.C.

Krema:

Žumanjke, šecer i rum miksati na pari dok smjesa ne postane svjetla, glatka i gusta pa ostaviti da se ohladi.

Dobro promiješati dukatela namaz i kiselo vrhnje.

U vecoj posudi miksati slatko vrhnje, dodati kremfiks i izmiksati da bude cvrsto, zatim u njega dodati kremu od jaja, dobro izmiksati pa dodati dukatelu sa kiselim vrhnjem i sve zajedno miksati na vecoj brzini da se dobije jednolicna cvrsta krema.

Slaganje:
Ohladeni biskvit prerezati dva puta da bi se dobile tri kore.

Pripripremiti preljev: u caši izmiješati mlijeko, kavu i rum.

Svaku koru biskvita kistom navlažiti sa preljevom pa premazati 1/3 kreme tako da je i na biskvitu koji je na vrhu takoder krema. Sve zajedno bogato posuti kakaom u prahu.

Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili preko noci pa rezati na 24 kocke.

 

Prosjek: 4 (+2)
Link izvora / potpis autora: http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com/
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Gordana Jagnić Nenadić's

Fino;)

2
Slika korisnika Gordana Goga's

izgleda fenomenalno....u ukus ne sumnjam

3
Slika korisnika Gordana Goga's

izgleda fenomenalno....u ukus ne sumnjam

4
Slika korisnika Zora's

Gdje idu bjelanjci??? Prije stavljanja recepta na internet, pročitajte ga i dopunite ili ispravite.

5
Slika korisnika malena26's

snijeg bjelanjaka doda se u smjesu zumanjaka za biskvit lagano ga umijesavsi da smjesa ostane rahla.