Lambada
Izdašan kolač.broj 1 na listi mog djeteta.
Biskvit:
- 6 jaja
- 15 dag šećera
- 15 dag brašna
Odvojiti bjelanjkeod žutanjaka i ulupati snijeg.Žutanjke miješati sa šećerom,dodati naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka mješajući kuhačom.Ispeći na 180°.
Žuta krema:
- 1 l narančinog soka (ili 2 dl sirupa + 8 dl vode)
- 3 pudinga od vanilije
- 7 žlica šećera
- keksi
U soku zakuhati puding i šećer i vruće preliti preko vrućeg biskvita.
Preko vruće kreme odmah slagati kekse(petit beure).Ohladiti.
Bijela krema:
- 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 0,5 l mlijeka
- 1 margarin
Skuhati kremu i u ohlađeno dodati pjenasto izmiksan margarin.Premazati preko ohlađenog kolača.
Čokoladna glazura:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 10 dag margarina
Otopiti na laganoj vatri i preliti preko kolača.
Ako hoćete nešto laganije,probajte ovo:biskvitna podloga,puding kuhan u narančinom soku i preko toga šlag ili čokoladni preliv,da bude sličnije nekim jaffa kolačima.
Ja bih samo stavila neku lakšu bijelu kremu. Inače, kolač je super
\\(^o^)/
super kolač i jednostavan za napraviti 0:)
Draga LatiCa,slika je moja,vidi se da nije profesionalna,a što se tiče krema,ova bijela jako lijepo razblaži kiselost žute.Što se tiče načina pripreme,preporuča se u svim situacijama. <:P
Super je ovaj kolačić...kad pjenasto umutim žumanjke sa šećerom pa dodam brašno, kasnije ide sve kao podmazano, sa ovim kolačem se jednostavno ne može pogriješiti. Servirajte kolač tek kad se stvarno ohladi... Lajkam kolač i recept!
Heh,da uz ovaj kolač bi mogli zaplesati...
Dok je narančina krema još vruća njome prelijte pečeni biskvit. To obavezno....U slast Vam
Opa Suzana, to je Vaša slika? Sviđa mi se, a ne čini mi se da je puno posla...Osvježavajući i kremasti kolač koji je dosta popularan... Meni super paše uz neki dobar film, seriju ili slično...Umjesto bijele kreme, stavim radije dvije žute, no stvar ukusa