Salata crne masline, popržene kockice kruha i parmezan

Za salatu: 100 g rikole šaka poprženih kockica integralnog kruha 30 g parmezana, naribanog na listiće šaka crnih maslina bez koštica 1 žlica poprženih sezamaovih sjemenki 2 mlada luka, narezana Za preljev skašite u blenderu: 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 žličicu tahinija 1 žlicu kiselog vrhnja prstohvat soli i papra Veganska inačica: Umjesto parmezana dodajte još poprženih kockica kruha, a umjesto kiselog vrhnja, sojino.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

Za salatu:

  • 100 g rikole
  • šaka poprženih kockica integralnog kruha
  • 30 g parmezana, naribanog na listiće
  • šaka crnih maslina bez koštica
  • 1 žlica poprženih sezamaovih sjemenki
  • 2 mlada luka, narezana

Za preljev skašite u blenderu:

  • 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličicu tahinija
  • 1 žlicu kiselog vrhnja
  • prstohvat soli i papra

Veganska inačica:

  • Umjesto parmezana dodajte još poprženih kockica kruha, a umjesto kiselog vrhnja, sojino.

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora:
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)