Cvetlinska gibanica

Autor: LanaM   (palac x 39752) |moji recepti

2
250 g pšeničnog brašna jedna kocka svježeg kvasca 1,5 dcl mlijeka 1 žličica šećera maslac za premazivanje sol Sastojci za nadjev: 150 g kukuruzne krupice 400 g svježeg sira 2,5 dcl kiselog vrhnja 2 jaja 2,5 dcl mlijeka sol Priprema: Izmrvite kvas, dodajte malo brašna, jednu žlicu šećera, zalijte mlakim mlijekom i pustite da se nadiže. Preostalo brašno prosijati u posudu, posoliti, dodati dignuti kvas i umijesiti tijesto. Ostaviti ga pola sata na toplome. U međuvremenu pripremite nadjev. Na mlijeku ukuhati kukuruznu krupicu, dodati polovicu jaja, posoliti i pustiti da se malo ohladi. Nadjev mora biti rahli, ne pretvrdi. Tijesto razvaljati i položiti ga na maslacem premazanu tepsiju, a rubove malo podignuti. Premazati nadjevom od kukuruzne krupice. Na to posipati sir, sve zaliti vrhnjem pomiješanim s ostalim jajima i peći u pećnici.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.4 (+7)
Specijalitet zagorske kuhinje....
Recepti - 1 - slika

Sastojci za tijesto:

  • 250 g pšeničnog brašna
  • jedna kocka svježeg kvasca
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • maslac za premazivanje
  • sol

Sastojci za nadjev:

  • 150 g kukuruzne krupice
  • 400 g svježeg sira
  • 2,5 dcl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 2,5 dcl mlijeka
  • sol

Priprema:

Izmrvite kvas, dodajte malo brašna, jednu žlicu šećera, zalijte mlakim mlijekom i pustite da se nadiže. Preostalo brašno prosijati u posudu, posoliti, dodati dignuti kvas i umijesiti tijesto. Ostaviti ga pola sata na toplome. U međuvremenu pripremite nadjev. Na mlijeku ukuhati kukuruznu krupicu, dodati polovicu jaja, posoliti i pustiti da se malo ohladi. Nadjev mora biti rahli, ne pretvrdi. Tijesto razvaljati i položiti ga na maslacem premazanu tepsiju, a rubove malo podignuti. Premazati nadjevom od kukuruzne krupice.
Na to posipati sir, sve zaliti vrhnjem pomiješanim s ostalim jajima i peći u pećnici.
 

Prosjek: 4.4 (+7)
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)