Kesten pire

Autor: Vesna Santini   (palac x 18454) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1,5 kg kistena 60 gr maslaca 1 kafena zlicica soli 0,5 l mlijeka stapic vanilije 100 gr: secera Postupak: Ostrim nozem zarezati koru i staviti kestenje u hladnu vodu da postepeno zakuhaju. Kuhati minutu, a zatim ih ocjediti i skinuti koru. Ocisceno kestenje staviti u kipuce mlijeko i kuhati dok sasvim ne omeksaju. Ocijediti i propasirati, dodati maslac i secer, a ako je pire suvise gust, dodati i malo mlijeka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovo je jedna od onih slastica koje su sad aktualne jer je vrime od maruna, kuhanih, pecenih.... No kesten pire se moze jesti i samostalno ili sa slagom, ali isto tako nam moze posluziti i kao osnova, tj. podloga, umjesto biskvita.

Sastojci:

  • 1,5 kg kistena
  • 60 gr maslaca
  • 1 kafena zlicica soli
  • 0,5 l mlijeka
  • stapic vanilije
  • 100 gr: secera

Postupak:

Ostrim nozem zarezati koru i staviti kestenje u hladnu vodu da postepeno zakuhaju. Kuhati minutu, a zatim ih ocjediti i skinuti koru. Ocisceno kestenje staviti u kipuce mlijeko i kuhati dok sasvim ne omeksaju.

Ocijediti i propasirati, dodati maslac i secer, a ako je pire suvise gust, dodati i malo mlijeka.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)