Engleski muffini

Autor: sntomic   (palac x 114691) |moji recepti

0
2 pakiranja suhoga kvasca od po 7 g 250 ml mlake vode 125 ml jogurta 500 g oštrog brašna 1 žličica soli oko 50 g griza ili pšenične krupice ulje za prženje Izmiješati kvasac s polovinom mlake vode sve dok se ne istopi. Dodati ostatak vode i jogurt i opet dobro izmiješati Usuti brašno u veću zdjelu i dodati sol. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati.Prebaciti na stol i na pobrašnjeloj podlozi mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto. Vratiti ga natrag u zdjelu, pokriti plastičnom folijom i ostaviti oko 30 - 40 minuta da se diže. Dignuto tijesto prebaciti ponovno na stol (ja to radim na starom lancunu ili stolnjaku) i lagano premijesiti. Razviti ga na debljinu oko 2 cm i rezačem (za krafne) vaditi muffine te svaki posuti grizom. Ostatak tijesta premijesiti i ponovno vaditi iz njega muffine dok se ne potroši svo tijesto. Pripremljene muffine premjestiti na lagano nauljeni papir za pečenje, pokriti ih i ostaviti još oko pola sata da se dižu Ugrijati veliku tavu, lagano je nauljiti. Polovicu muffina peći na svakoj strani oko 8- 10 minuta vodeći računa da ne izgore. Ponoviti s ostatkom muffina. Poslužiti s kajmakom, maslacem, marmeladom ili po vašem vlastitom izboru Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Pecivo koje se priprema u tavi. Zanimljivo i dobro!
Engleski muffini

Sastojci za engleske muffine

  • 2 pakiranja suhoga kvasca od po 7 g
  • 250 ml mlake vode
  • 125 ml jogurta
  • 500 g oštrog brašna
  • 1 žličica soli
  • oko 50 g griza ili pšenične krupice
  • ulje za prženje
  1. Izmiješati kvasac s polovinom mlake vode sve dok se ne istopi. Dodati ostatak vode i jogurt i opet dobro izmiješati
  2. Usuti brašno u veću zdjelu i dodati sol. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati.Prebaciti na stol i na pobrašnjeloj podlozi mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto. Vratiti ga natrag u zdjelu, pokriti plastičnom folijom i ostaviti oko 30 - 40 minuta da se diže.
  3. Dignuto tijesto prebaciti ponovno na stol (ja to radim na starom lancunu ili stolnjaku) i lagano premijesiti. Razviti ga na debljinu oko 2 cm i rezačem (za krafne) vaditi muffine te svaki posuti grizom. Ostatak tijesta premijesiti i ponovno vaditi iz njega muffine dok se ne potroši svo tijesto.
  4. Pripremljene muffine premjestiti na lagano nauljeni papir za pečenje, pokriti ih i ostaviti još oko pola sata da se dižu
  5. Ugrijati veliku tavu, lagano je nauljiti. Polovicu muffina peći na svakoj strani oko 8- 10 minuta vodeći računa da ne izgore. Ponoviti s ostatkom muffina.
  6. Poslužiti s kajmakom, maslacem, marmeladom ili po vašem vlastitom izboru
Prosjek: 3 (+2)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sntomic's

hvala

2
Slika korisnika Huanita Kožić Tomasevic's

super je

3
Slika korisnika sntomic's

hvala, hvala

4
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

S u p e r