Engleski muffini
Pecivo koje se priprema u tavi. Zanimljivo i dobro!
Sastojci za engleske muffine
- 2 pakiranja suhoga kvasca od po 7 g
- 250 ml mlake vode
- 125 ml jogurta
- 500 g oštrog brašna
- 1 žličica soli
- oko 50 g griza ili pšenične krupice
- ulje za prženje
- Izmiješati kvasac s polovinom mlake vode sve dok se ne istopi. Dodati ostatak vode i jogurt i opet dobro izmiješati
- Usuti brašno u veću zdjelu i dodati sol. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati.Prebaciti na stol i na pobrašnjeloj podlozi mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto. Vratiti ga natrag u zdjelu, pokriti plastičnom folijom i ostaviti oko 30 - 40 minuta da se diže.
- Dignuto tijesto prebaciti ponovno na stol (ja to radim na starom lancunu ili stolnjaku) i lagano premijesiti. Razviti ga na debljinu oko 2 cm i rezačem (za krafne) vaditi muffine te svaki posuti grizom. Ostatak tijesta premijesiti i ponovno vaditi iz njega muffine dok se ne potroši svo tijesto.
- Pripremljene muffine premjestiti na lagano nauljeni papir za pečenje, pokriti ih i ostaviti još oko pola sata da se dižu
- Ugrijati veliku tavu, lagano je nauljiti. Polovicu muffina peći na svakoj strani oko 8- 10 minuta vodeći računa da ne izgore. Ponoviti s ostatkom muffina.
- Poslužiti s kajmakom, maslacem, marmeladom ili po vašem vlastitom izboru
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
hvala
super je
hvala, hvala
S u p e r