150 g Jaja cijela
150 g secer u prahu
40 g bijelanjak + 20 g secer kristal
140 g glatkog brasna
30 g kakao
1 prasak za pecivo
Sastojci za kremu:
250 g cokolada za kuhanje
225 g vrhnje za šlag 33%
215 g marmelada od borovnice ili malina
Sastojci za glazuru:
250 g cokolade za kuhanje
220 g vrhnje za slag 33%
2 male žlice ruma
Sastojci za ukras:
ukrasi od cokolade
POSTUPAK:
BISKVIT:
cijela jaja izmiksamo sa secerom u prahu,kad je dobro izmiksano i pjenasto dodamo brasno,kakao,prasak za pecivo i zmiksan bijelanjak sa kristal secerom,sve lijepo promijesamo kuhacom i damo u kalup za tortu(promijer 23 cm)stavimo pec na 170-180stupnjeva 50-60 minuta.kad je peceno ostavimo ohladit.
KREMA:
skuhamo vrhnje,u zdjelicu si damo izlomljenu cokoladu i zalijemo kuhanim vrhnjem,polako izmijesamo kuhacom na glatku masu a dodamo marmeladu.ostavimo ohladit(nece se skroz stisnut bit ce malo tekuce(ali ne puno).kad je biskvit ohlađen prerezemo ga po pola a napunime tortu,malo kreme si ostavimo za kornji biskvit,stavimo na 3 sata u frezider.sad si napravimo glazuru.
GLAZURA:
skuhamo vrhnje,u zdjelicu si damo izlomljenu cokoladu i zalijemo vrhnjem,polako izmijesamo na glatku masu i dodamo rum,ostavimo hladit 3 sata(ne u frezideru ali na sobnoj temperaturi),tu i tamo promijesamo...kad prođu 3 sata izvadimo iz frezidera tortu,glazuru izmiksamo sa mikserom i namazemo tortu,ukrasimo i stavimo ohladit,drugi dan rezemo i uzivamo u okusu cokolade....
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
tko voli čokoladu onda neka proba jer kad sam jela ovu moju tortu odusevila sam se,punocom okusa :)
Sastojci za biskvit:
- 150 g Jaja cijela
- 150 g secer u prahu
- 40 g bijelanjak + 20 g secer kristal
- 140 g glatkog brasna
- 30 g kakao
- 1 prasak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 250 g cokolada za kuhanje
- 225 g vrhnje za šlag 33%
- 215 g marmelada od borovnice ili malina
Sastojci za glazuru:
- 250 g cokolade za kuhanje
- 220 g vrhnje za slag 33%
- 2 male žlice ruma
Sastojci za ukras:
POSTUPAK:
BISKVIT:
cijela jaja izmiksamo sa secerom u prahu,kad je dobro izmiksano i pjenasto dodamo brasno,kakao,prasak za pecivo i zmiksan bijelanjak sa kristal secerom,sve lijepo promijesamo kuhacom i damo u kalup za tortu(promijer 23 cm)stavimo pec na 170-180stupnjeva 50-60 minuta.kad je peceno ostavimo ohladit.
KREMA:
skuhamo vrhnje,u zdjelicu si damo izlomljenu cokoladu i zalijemo kuhanim vrhnjem,polako izmijesamo kuhacom na glatku masu a dodamo marmeladu.ostavimo ohladit(nece se skroz stisnut bit ce malo tekuce(ali ne puno).kad je biskvit ohlađen prerezemo ga po pola a napunime tortu,malo kreme si ostavimo za kornji biskvit,stavimo na 3 sata u frezider.sad si napravimo glazuru.
GLAZURA:
skuhamo vrhnje,u zdjelicu si damo izlomljenu cokoladu i zalijemo vrhnjem,polako izmijesamo na glatku masu i dodamo rum,ostavimo hladit 3 sata(ne u frezideru ali na sobnoj temperaturi),tu i tamo promijesamo...kad prođu 3 sata izvadimo iz frezidera tortu,glazuru izmiksamo sa mikserom i namazemo tortu,ukrasimo i stavimo ohladit,drugi dan rezemo i uzivamo u okusu cokolade....
Link izvora / potpis autora: Dagmar Stojak