Torta s džemom od šljiva/borovnica/smokava (tko kako voli)

recepti_bez_slike
90 g glatkog brašna 90 g oštrog brašna 5 žlica meda 60 g šećera u prahu 1 žličica sode bikarbone 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 45 g kakaa 100 g džema 40 ml mlijeka 200 ml jogurta 125 ml ulja GLAZURA 50 g čokolade za kuhanje 25 g maslaca 3 žlice slatkog vrhnja   U posudu staviti glatko i oštro brašno, šećer, šećer u prahu, sodu bikarbonu, vanilin šećer, prašak za pecivo i kakao i sve promiješati (miksati). U to dodati džem, mlijeko i ulje, te nastaviti miksati. Smjesu peći i pećnici na 180C cca 40 min. Kada je biskvit gotov namazati ga s još malo džema. U posebnoj posudi otopiti čokoladu, maslac i slatko vrhnje, te tom glazurom preliti još vrući kolač. U slast Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Torta je brzo gotova, a prija svakom nepcu

BISKVIT:

  • 90 g glatkog brašna
  • 90 g oštrog brašna
  • 5 žlica meda
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 45 g kakaa
  • 100 g džema
  • 40 ml mlijeka
  • 200 ml jogurta
  • 125 ml ulja

GLAZURA

  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 25 g maslaca
  • 3 žlice slatkog vrhnja

 

U posudu staviti glatko i oštro brašno, šećer, šećer u prahu, sodu bikarbonu, vanilin šećer, prašak za pecivo i kakao i sve promiješati (miksati). U to dodati džem, mlijeko i ulje, te nastaviti miksati. Smjesu peći i pećnici na 180C cca 40 min. Kada je biskvit gotov namazati ga s još malo džema.

U posebnoj posudi otopiti čokoladu, maslac i slatko vrhnje, te tom glazurom preliti još vrući kolač.

U slast

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)