darinka bernardic traži recept za amareti
Amareti
AMARETI 2 – recept je preuzet sa http://www.coolinarika.com/recept/753973
Sastojci
200g mljevenih badema
50 g mrvica
3 bjelanjka
1 zlicica za kavu arome badema
1 veca solja secera
Priprema
Zamjesiti tijesto od mljevenog badema, mrvica, secera, bjelanka i arome badema. Ostaviti malo u frizideru.
Namastiti pleh oblozen papirom za pecenje ( najbolje ne margarinom nego maslacem) i formirati male okrugle keksice, peci na NISKOJ temperaturi od 150 stupnjeva nekih 15-20 minuta. Pecite s obje strane, gornju stranu nesto krace.
Servirati se mogu odmah nakon sto se ohlade i odlicni su uz kavu.
Mogu se cuvati u metalnoj kutiji, mada ne vjerujem da ce toliko trajati jer su jako ukusni, amaretti su tvrdi keksici topljivi nakon sto ih zagrizes ili umocis u kavu.
Posluživanje
Recept bi trebao sadrzavati 300g mljevenog badema, no sasvim je dobar i sa mjesavinom badema i mrvica.
Tijesto je dosta meckavo, tako da je najbolje da formirate keksice mokrim/vlaznim rukama.
Kekcici ce narast, nemojte se brinuti ako vam se kad ih stavljate pec cine jako malima.
U slucaju da vam malcice izgore ili su pretamni, nakon sto se ohlade samo ih malo ostruzite nozem sa zupcima i bit ce opet savrseni.
AMARETI 3 – recept je pruzet sa http://www.coolinarika.com/recept/753630
Sastojci za 6 osoba
200 gr badem
100 gr secer u prahu
1/2 vrecice prasak za pecivo
1 jaje
1 zlica amaretta
Priprema
Bademe prokuhati, oguliti a zatim samljeti. Ostaviti neki 15-20 kom za ukras. Tomu dodati secer i pp pa sjediniti. Jaje i amaretto dodajte i dobro sjedinite.
Pravite male kuglice, uvaljajte ih u secer u prahu, ukrasite oljustenim bademom i stavite peci u pleh oblozen backpapirom na tem. 160 oko 15 min.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
1. AMARETI - recept je preuzet sa http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1156pOawNEcJ:zdrava-hrana-recepti.blogspot.com/2008/02/amareti.html+recept+za+amareti&cd=3&hl=hr&...
Oguli se 20 dkg badema i dobro tuče ili fino samelje doda se 20 dkg šećera, jedno cijelo jaje, ostruganu koru od limuna i 4 do 5 gorkih badema oguljeni i dobro tučeni. Od svega ovoga učini se rukom pogačice ili loptice, stavi se na premazani lim daleko jedna od druge i na umjerenoj vatri da se peče.