Pozdrav svima!
Zanima me što spremate kao prilog uz meso ili ribu sa roštilja? Sve ideje su dobro došle :)
Nemate članski pristup recepti.hr stranici?
Pozdrav svima!
Zanima me što spremate kao prilog uz meso ili ribu sa roštilja? Sve ideje su dobro došle :)
ovisi jel proljetni,ljetni,kasnoljetni...:)))
uvijek neka salata ili paprika, paradajz,luk pa malo posoljeni.
Od salata uglavnom isto ovo povrće sa lukom i krastavcima na salatu. Ponekad tata napravi meksičku - mješavinu toga i graha, mahun,a kukuruza i feta sira na sitne kockice.
Ponekad i na grill ubacim tikvice, luk, papriku ili jednostavno na ražnjiće, osim mesa, stavim i povrće.
Uz roštilj volimo i krumpir pećen u pećnici ili pommfri.
Tu su i razni umaci i marinade (maslinjak sa začinima i usitnjenim češnjakom).
Što smo još zaboravili? Evo par ideja:
mješana salata ili šopska, salata od graha u vrnju i jogurtu s hrenom, zapeceni grah, salata og graha s bucinim uljem, salata od leca i slanutka, paradajz izrezan na krugove pa posut nasjeckanim lukom, chilijem i maslinovim uljem, paradajz salata s mozarelom ...
Možda kuhani krompir sa domaćim sirom i bijelim lukom
domaći sir s vrhnjem i mladim lukom nasjeckanim na kolutiće, salata od kuhanog graha, kukuruza, luka, octa i maslinovog ulja, salata od kuhanih jaja, maslinovog ulja i papra...
Šampinjoni s roštilja, bursceti, prženi njoki ili kroketi, salata od krastavaca s vrhnjem,povrce peceno uz meso na rostilju: tikvice, paprika, patlidzan..., krastavci (svjezi) s vrhnjem, pecena paprika iz tepsije s lukom, mladi luk.
ponekad napravim i ovo, to mi je posebno fino, al pretjeram sa kruhom: bijeli kruh na šnite, premazem ga putrom i ispecem nakon mesa na rostilju.
Osim gore navedenog znam da neki rade tzatziki (grcki umak od krastavca jogurta cesnjaka i kopra smixano - inace ide uz kepab) ili može paradajz narezan na snite, pa posut sitno nasjeckanim cesnjakom paprom i solju i malo maslinovog ulja.
moj dragi isjeće patišone pa poslje mesa malo propeće
na roštilju, a voli i isjeći papriku i patliđana malo pa i to fino na roštilj, obavezno uz to ide ajvar,majoneza ili kećap.
Ovo sa povrćem i salatama uz roštilj je za mene veliko otkriće, jer moji ukučani stalno traže da uz roštilj bude
pomes-frites, uvijek moram guliti krompir,već mi je to dojadilo,
sad ću ja njima fino ovako po savjetu drage nam creed,
to je raznovrsnije i zdravije.Hvala!
mami - što su to patišone? nemam ni najmanje ideje o tome što bi to moglo biti.
Ja sam u nedjelju za rucak ispekla ribu (nisam ju marinirala vec samo posolila, a pred kraj zalila sa mješavinom maslinovog ulja, vegete, usitnjenog češnjaka i peršina) i pokraj ribe sam na grill (elektricni9 stavila narezane paprike, luka, rajčice i krumpira na tanke ploške. Uz to sam napravila salatu od domaćih krastavaca i luka, puno alceta balsamica i mrvicu soli i to je to. Nije mi ni kruh trebao, a prilozi su mi bili odmah gotovo kad i riba. Sve mi je mirisalo po moruuuuuu 8>
Patišoni su tikvice zvijezdastog oblika,
tamo tek pred kraj ljeta ima za kupiti to je onda pravo sezonsko i svježe povrće.
Malo su nespretne za guliti,ali daju se fino pripremiti,
kako za variva tako se mogu i ispeći pa i pohati,
probajte to ovoga ljeta!
hvala mami, nadam se da te nisam nasmijala previse svojim pitanjem. Ali, cisto da znas, pitala sma svoje ukucane i isto su me blijedo gledali hehe :))
tikvice kazes? Bolje da ti ne velim sto sam ja mislila #o
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.