Šampinjoni u lisnatom tijestu

4 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Šampinjoni u lisnatom tijestu

zlatko traži recept za šampinjone u lisnatom tijestu

Slika korisnika maliOdKuhinje's
Offline
Pridružen/a: 12/05/2011

Potrebni sastojci:
Šampinjoni
luk
sol
papar
zacini po ukusu

Priprema:
U tavu stavite malo ulje. Kada ulje zavrije dodajte nasjeckani luk u tavu. Pricekajte da luk promjeni boju a tada dodajte sampinjone u tavu i mjesajte dok nisu gotovi. Kada su gotovi (nemojte jos ugasiti vatru) dodajte soli, papra, i zacina po ukusu (obicno se dodaje po zelji persin, celer, lovor, ruzmarin, kumin, muškatni orascic, ...)

Stavite u lisnato tjesto i ispecite na 220°C u pecnici.

Ukoliko imate zelje raditi domace lisnato tjesto tada su vam potrebni sastojci:
-maslac
-brasno
-voda

Od navedenih sastojaka zamjesite smjesu i mjesite sve dok ne dobijete smjesu koja se odvaja od stjenki posude (u kojoj mjesate).
Zatim razvaljajte tjesto i pocnite preklapati (jako je vazno znati da se tijesto preklapa uvijek 3 puta jednako tako je jako bitno da nakon svaka 3 preklapanja stavljate u hladnjaku kako bi se slojevi razdvojili).
Dakle jednom razvaljate i preklopite ga tri puta i zatim stavljate u hladnjak. Postupak ponavljate sve dok ne preklopite tjesto 6 puta (dakle prvi puta preklapate 3 sloja, drugi puta preklapate opet 3 sloja, zatim treci puta preklapate opet tri sloja, ... i sve do 6 puta). Ukupno trebate imati 729 slojeva tjesta.

Slika korisnika Gregurović's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

Išli smo računati i stvarno je u pitanju 729 slojeva. Fascinantno, nikad mi nije toliki broj slojeva bio ni na kraj pameti za lisnato.

 Moji Grgići i ja volimo kuhati. 

Slika korisnika bobby's
Offline
Pridružen/a: 13/05/2011

Ono sto autor nije spomenuo a dosta je bitno kada se pravi lisnato tijesto.
Oprezno s rukama trebale bi biti hladne jer se lisnato tijesto ustvari radi nacinom da se masnoca odvaja kroz postupak hladenja. Ustvari temeratura nikada nebi smjela preci 15 stupnjeva iz tog razloga profesionalci ruke hlade u hladnoj vodi svaki puta prije pravljenja tijesta.

Sretno s izradom

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija