Tijesto: 15 dag oraha
15 dag suhih smokava
15 dag grožđica
3-4 žlice oštrog brašna
9 bjelanjaka
9 žlica šećera
Krema: 9 žutanjaka
9 žlica šećera
25 dag maslaca
vanilin šećer
Žutanjke i šećer kuhati na pari, dok se ne zgusne. Kad se ohladi, dodati izrađeni maslac i sve dobro izmiješati.
Orahe, smokve i grožđice nasjeckati i pomiješti s brašnom. Pomalo dodavati čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera. Smjesu staviti u namašćen kalup i peći oko 25 min./180 C.
Ohlađeno tijesto razrezati na tri dijela i namazati kremom.
Tortu dobro rashladiti i ukrasiti po želji. Kreme bi trebalo biti dovoljno i za premazivanje, a može se isto učiniti i s čokoladom.
Eto, Vlasta, to je to!
Dobar tek i uživancija!
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
Splitska torta
Tijesto: 15 dag oraha
15 dag suhih smokava
15 dag grožđica
3-4 žlice oštrog brašna
9 bjelanjaka
9 žlica šećera
Krema: 9 žutanjaka
9 žlica šećera
25 dag maslaca
vanilin šećer
Žutanjke i šećer kuhati na pari, dok se ne zgusne. Kad se ohladi, dodati izrađeni maslac i sve dobro izmiješati.
Orahe, smokve i grožđice nasjeckati i pomiješti s brašnom. Pomalo dodavati čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera. Smjesu staviti u namašćen kalup i peći oko 25 min./180 C.
Ohlađeno tijesto razrezati na tri dijela i namazati kremom.
Tortu dobro rashladiti i ukrasiti po želji. Kreme bi trebalo biti dovoljno i za premazivanje, a može se isto učiniti i s čokoladom.
Eto, Vlasta, to je to!
Dobar tek i uživancija!