Bobići
Sastojci:
- 25 dag mljevenih badema
- 10 dag nasjeckanih badema
- 25 dag šećera u prahu
- 2 jaja
- 2 žlice naribane čokolade
- 1 limun
- 3 žlice biskvitnih mrvica
- 1/2 žličice cimeta
- muškatni oraščić
- 1 vanilin-šećer
- 1/2 praška za pecivo
postupak pripreme:
najprije stucite snijeg bez šećera, zatim dodavajte žlicu po žlicu šećera, vanilin-šećer i stalno tucite. Zatim dodajte bademe, sok i naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, naribanu čokoladu, biskvitne mrvice pomiješane s praškom za pecivo, malo naribanog muškatnog oraščića i umijesite jednoličnu smjesu, Zatim od ove smjese uzimajte količine manjeg oraha i oblikujte kuglice, slažite ih u namazani lim, stavite u zagrijanu pećnicu na rešetku i na laganoj vatri ih oko 1 sat više sušite nego što ih pečete.
Savjet: Limove sa sitnim kolačima stavljajte na rešetku u pećnici, jer sitno pecivo traži gornju temperaturu.
Savjet: Prašak za pecivo čuvajte na suhom mjestu. S vremenom prašak gubi sposobnost omekšavanja, pa provjerite datum proizvodnje i rok trajanja.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Sastojci: prašak za pecivo / jaja