Damski kapric (kolač s ribizlom)
Sastojci
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
- malo Praška za pecivo
- limunova korica
- 1 Vanilin šećer
- 1 žlica ruma
- 100 ml mlijeka
Priprema
Maslac i šećer izmiješajte pjenasto pa dodajte naizmjence žumanca i 6 žlica brašna s praškom za pecivo. Zatim umiješajte rum, ribanu limunovu koricu i na kraju preostalo brašno i mlijeko.
Dobivenu smjesu stavite u posudu (veličine 30×20 cm) i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Površinu pospite ribizom, a preko toga nanesite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Nastavite peći još 15-20 minuta.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice / kolač
- Sastojci: vanilin šećer / šećer u prahu / rum / prašak za pecivo / oštro brašno / mlijeko / maslac / jaja
ovaj recept je ok, ali probajte ribizle umiješati u istučeni slatki snijeg (čvrsti) pa potom premažite ispečeno tijesto pa ponovo stavite u pečnicu i još pecite jedno 10 min dok "snijeg" ne dobije svijetlo smeđu boju. Isporbajte i u slast.
jako lijep kolac!!!
izgleda kao idealan kolač za ove ljetne vrućine...bit će isproban
kolač izgleda odlično, biskvit+voće+šaum,ako sam dobro shvatila. Samo mi nije jasno koliko se stavi šećera u bjelanjke?
:) ja odvojim malo od gore navedene kolicine, par kasicica I bude super
Super je!!!!
Sviđa mi se
vau baš je damski