Crno-bijela torta
Sastojci za biskvit
- 5 bjelanjaka (snijeg)
- 14 dkg šećera
- 7 dkg brašna
- 5 žumanjaka
Sastojci za glazuru kao nadjev
- 18 dkg čokolade
- 20 dkg šećera
- 2 dl vode
- 4 dl slatkog vrhnja
Postupak pripreme
U čvrsti snijeg utucite šećer, pa kad je smjesa gusta, utucite žumanjak po žumanjak. Na kraju dodajte prosijano brašno. Od ove biskvit-smjese ispecite 6 listova. Zatim napravite glazuru tako da šećer s vodom kuhate i dodate otopljenu čokoladu, umješati u kuhani šećer. Smjesu miješajte do potrebne gustoće. Ovom glazurom prelijte svaki list i pustite da se glazura osuši. Na svaki glazirani list stavi se tučenog slatkog vrhnja i složi torta od glaziranih listova. Najljepši se list ostavi za vrh.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / brašno / biskvit