1 paket zamrznutog lisnatog tijesta
2 l mlijeka
2 vanilin šećera
8 jaja
60 dag šećera
10 žlica oštrog brašna
10 dag margarina
Priprema:
Svaki komad lisnatog tijesta jednoliko razvaljati, dobro nabockati vilicom i peći na obrnutoj strani pleha na 180 °C 15-20 min.
Za kremu napraviti snijeg od 8 bjelanjaka.Žutanjke sa 30 dag šećera izmiksati, dodati brašni i mlijeka da se napravi glatka,rjeđa smjesa.Mlijeko zakuhati s vanilijom,dodati margarin.Kad zakuha maknuti s vatre i umiješati jaja i brašno.Vratiti na laganu vatru i miješati da se zgusne.Ponovo maknuti s vatre i umiješati snijeg od bjelanjaka i ostatak šećera.
Jednu koru staviti na dno kalupa,izliti kremu i složiti preko nje drugu koru prethodno izrezanu na kvadrate i posipane šećerom u prahu.Kad se ohladi,staviti u hladnjak da se krema stisne.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.1 (+10)
Sastojci:
- 1 paket zamrznutog lisnatog tijesta
- 2 l mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 8 jaja
- 60 dag šećera
- 10 žlica oštrog brašna
- 10 dag margarina
Priprema:
Svaki komad lisnatog tijesta jednoliko razvaljati, dobro nabockati vilicom i peći na obrnutoj strani pleha na 180 °C 15-20 min.
Za kremu napraviti snijeg od 8 bjelanjaka.Žutanjke sa 30 dag šećera izmiksati, dodati brašni i mlijeka da se napravi glatka,rjeđa smjesa.Mlijeko zakuhati s vanilijom,dodati margarin.Kad zakuha maknuti s vatre i umiješati jaja i brašno.Vratiti na laganu vatru i miješati da se zgusne.Ponovo maknuti s vatre i umiješati snijeg od bjelanjaka i ostatak šećera.
Jednu koru staviti na dno kalupa,izliti kremu i složiti preko nje drugu koru prethodno izrezanu na kvadrate i posipane šećerom u prahu.Kad se ohladi,staviti u hladnjak da se krema stisne.
koja je velicina lima?
kakav crni puding!
Hvala vam za dober recept
Obožavam krempite mora da su jako ukusne.
obavezno limun ! da ne bude sve prebrasnasto i puding od vanilije i ne toliko jaja. bar za standardni pleh.
Da...da
Da...da....
I u mojoj.
u mojoj porodici krempitu zovemo kolac za jedan dan jer pleh se isprazni za tili cas
izvrsno