Mekano kuhana jaja bez ljuske
![](https://www.recepti.hr/ads/www/images/85c9a3491af539a61ee75b16a9f027b6.jpg)
Sastojci:
- 8 jaja
- sol
- 0,8 l vode
priprema:
Jaja se razbiju u posudicu od stakla, malo osole, posuda zatvori poklopcem te stavi u toplu vodu kuhati dok se bjelanjak ne stvrdne. Kuhanje traje 5-8 minuta. Voda smije dopirati do ruba poklopca na posudici. Jaja se serviraju u istoj posudici u kojoj su se kuhala, ali se ta posudica mora dobro obrisati. U takvoj posudi kuhati jaja preporučuje se iz više razloga. Prvo: jer se prije kuhanja može utvrditi je li jaje svježe; drugo: jaja mogu biti servirana vruća, a treće: ovaj je način serviranja najukusniji.
- Vrijeme pripreme: 10 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): mekano kuhana jaja / jaja
- Sastojci: voda / sol / jaja