Omelette surprise
Sastojci
Biskvit:
- 4 jaja
- 12 dkg šećera
- 8 dkg šećera
- 3 žlice vode
Sladoled:
- »Ledo-ekstra specijal«
- snijeg od bjelanjka
- 8 žlica šećera
Postupak pripreme
Najprije jaja tucite šibom i dodajte žlicu po žlica vruće vode. Zatim utucite šećer (12 dkg), pa kad je smjesa gusta umiješajte brašno. Ova biskvit-smjesa se peče u namazanom i posutom obliku za tortu, a kad je pečena i kad se ohladi, stavi se na nju sladoled u obliku piramide. Preko toga štrcajte i snijeg od bjelanjaka i šećera, te stavite u vruću pećnicu samo toliko da malo zažuti. U sredinu snijega stavite i lupinu od jajeta, pa kad se kolač izvadi iz pećnice, ulije se u lupinu rum koji se kod serviranja zapali
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
ovo sam isšla probat jučer jer sam imala viška vremena i viška saldoled i bila sam 100 % uvjerena da će mi sve propast i da ću morat jest sa žlicom. Ali uspjelo je na veliku radost mojih prijatelja koji su slistili sve do zadnje mrvice. Super je Omelette surprise i ponavljam ga opet sljedeći vikend. Preporučam!!!