5 dkg margarina
5 žumanjaka
10 dkg šećera
3 dkg brašna
5 bjelanjaka (snijeg)
2 dl mlijeka
šećer za posipanje
Priprema:
Margarin, šećer i žumanjci dobro se pomiješaju, a zatim se dodaju brašno i snijeg. Smjesa se stavi u lonac u kojem zakuhamo 2 dl mlijeka. Nakon toga stavi se u pećnicu i peče dok ne postane svijetložuto. Kad je pečeno, rade se žličnjaci, posipaju se šećerom i serviraju.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+4)
Sastojci:
- 5 dkg margarina
- 5 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 3 dkg brašna
- 5 bjelanjaka (snijeg)
- 2 dl mlijeka
- šećer za posipanje
Priprema:
Margarin, šećer i žumanjci dobro se pomiješaju, a zatim se dodaju brašno i snijeg. Smjesa se stavi u lonac u kojem zakuhamo 2 dl mlijeka. Nakon toga stavi se u pećnicu i peče dok ne postane svijetložuto. Kad je pečeno, rade se žličnjaci, posipaju se šećerom i serviraju.
Dajte molim Vas lijepo opišite postupak, ovo je tako nerazumljivo napisano!!!!!
Koji dio vam nije jasan, budem pojasnila
pozdrav, božica
Nije mi baš jasan postupak kada se smjesa stavi u mlijeko, peče se u čemu i kako se onda rade žličnjaci? Hvala