Salzburški žličnjaci

Autor: Cica   (palac x 24336) |moji recepti

3
5 dkg margarina 5 žumanjaka 10 dkg šećera 3 dkg brašna 5 bjelanjaka (snijeg) 2 dl mlijeka šećer za posipanje Priprema: Margarin, šećer i žumanjci dobro se pomiješaju, a zatim se dodaju brašno i snijeg. Smjesa se stavi u lonac u kojem zakuhamo 2 dl mlijeka. Nakon toga stavi se u pećnicu i peče dok ne postane svijetložuto. Kad je pečeno, rade se žličnjaci, posipaju se šećerom i serviraju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+4)
Recepti - 5 - žličnjaci

Sastojci:

  • 5 dkg margarina
  • 5 žumanjaka
  • 10 dkg šećera
  • 3 dkg brašna
  • 5 bjelanjaka (snijeg)
  • 2 dl mlijeka
  • šećer za posipanje

Priprema:

Margarin, šećer i žumanjci dobro se pomiješaju, a zatim se dodaju brašno i snijeg. Smjesa se stavi u lonac u kojem zakuhamo 2 dl mlijeka. Nakon toga stavi se u pećnicu i peče dok ne postane svijetložuto. Kad je pečeno, rade se žličnjaci, posipaju se šećerom i serviraju.

Prosjek: 5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika mihaela deur's

Dajte molim Vas lijepo opišite postupak, ovo je tako nerazumljivo napisano!!!!!

2
Slika korisnika Cica's

mihaela deur piše:
Dajte molim Vas lijepo opišite postupak, ovo je tako nerazumljivo napisano!!!!!

Koji dio vam nije jasan, budem pojasnila

3
Slika korisnika Cica's
  1. peče se u vatrostalnoj posudi
  2. kad je pečeno, žličnjaci se grabe sa žlicama

pozdrav, božica

4
Slika korisnika urzicija's

Nije mi baš jasan postupak kada se smjesa stavi u mlijeko, peče se u čemu i kako se onda rade žličnjaci? Hvala