Orzoto s kremom od tikve
Za ovaj orzoto sam upotrijebila:
- 40 dag očišćene tikve (pojma nemam koja je to vrsta)
- 2 malene glavice luka ili jedna srednja
- 4 češnja bijelog luka
- 150 g ječma (geršla, orza)
- maslac, maslinovo ulje
- ribani parmezan
- povrtna juha (napraviti od svježeg povrća ili od kocke?)
- malo cimeta (po želji)
- sol i mljeveni bijeli papar
Skuhati juhu od povrća ili kocke? iskreno ja uvijek u zamrzivaču imam uvjetno rečeno svoju mješavinu mljevenog povrća koje zamrznem pa otkidam po potrebi)
U jednoj posudi rastopiti maslac, dodati pola količine isjeckanih luka i češnjaka pa na to dodati na kockice isječenu tikvu. Polako dinstati zalijevajući juhom od povrća. Pri kraju dodati prstohvat cimeta.
U drugoj posudi na maslinovo ulje dodati ostatak luka i češnjaka, malo posoliti pa kada luk postane staklast dodati ječam. Kratko (minuticu) ga popržiti pa dodavati pomalo povrtnu juhu dok se ječam ne skuha (oko 25 minuta).
Štapnim mikserom usitniti tikvu, dodati malo juhe u kojoj se kuhala pa sve umiješati u već kuhani ječam. Dodati žlicu, dvije ribanog parmezana, dobro izmiješati pa tek onda popapriti i ako bude potrebno posoliti.
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje
- Sastojci: ječam / luk / maslac / maslinovo ulje / papar / parmezan / sol