1,5 dl vode
svježi kvasac
1 žličica šećera
500 g oštrog brašna
1 dl jogurta
žličica soli
2 jaja
3 žlice ulja
25 dag margarina
2 žumanjka
Nadjev:
10 dag sira
Priprema:
U mlakoj vodi razmutite kvasac i žličicu šećera. Ostavite ga na toplome mjestu da se digne. Prosijte brašno i u sredini napravite udubljenje. Stavite u njega kvasac, jogurt, sol, jaja i ulje te zamijesite tijesto. Podijelite ga na šest loptica. Svaku lopticu razvucite na veličinu tanjura i namažite margarinom. Srtavite ih jednu na drugu i razvaljajte tanko tijesto. Zatim ga podijelite na 16 dijelova. Nadjenite ga sirom ili nadjevom prema želji. Dijelove zamotajte kao kornate za sladoled. Slažite ih jedan do drugog u okrugli oblik te premažite tučenim žumanjcima. Pecite 60 minuta na 200 stupnjeva.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+1)
‹ Pogača cvet
najbolji recept
Pogača nadjevena sirom ›
Sastojci:
- 1,5 dl vode
- svježi kvasac
- 1 žličica šećera
- 500 g oštrog brašna
- 1 dl jogurta
- žličica soli
- 2 jaja
- 3 žlice ulja
- 25 dag margarina
- 2 žumanjka
- Nadjev:
- 10 dag sira
Priprema:
U mlakoj vodi razmutite kvasac i žličicu šećera. Ostavite ga na toplome mjestu da se digne. Prosijte brašno i u sredini napravite udubljenje. Stavite u njega kvasac, jogurt, sol, jaja i ulje te zamijesite tijesto. Podijelite ga na šest loptica. Svaku lopticu razvucite na veličinu tanjura i namažite margarinom. Srtavite ih jednu na drugu i razvaljajte tanko tijesto. Zatim ga podijelite na 16 dijelova. Nadjenite ga sirom ili nadjevom prema želji. Dijelove zamotajte kao kornate za sladoled. Slažite ih jedan do drugog u okrugli oblik te premažite tučenim žumanjcima. Pecite 60 minuta na 200 stupnjeva.